Statoil: Πιθανή Καθυστέρηση στο Πρότζεκτ του Castlberg αν Αλλάξουν οι Όροι Ηλεκτροδότησης των Εργασιών

Statoil: Πιθανή Καθυστέρηση στο Πρότζεκτ του Castlberg αν Αλλάξουν οι Όροι Ηλεκτροδότησης των Εργασιών
energia.gr
Τρι, 13 Σεπτεμβρίου 2016 - 16:26
Το πετρελαϊκό πρότζεκτ Johan Castlberg στη Θάλασσα Barents θα μπορούσε να καταστεί μη λειτουργικό ή να καθυστερήσει, προειδοποιεί η νορβηγική Statoil, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο της χώρας απαιτήσει να λειτουργήσει με ρεύμα μέσω καλωδίου από την ηπειρωτική χώρα αντί της φθηνότερης, αλλά πιο ρυπογόνας, ενέργειας αερίου

Το πετρελαϊκό πρότζεκτ Johan Castlberg στη Θάλασσα Barents θα μπορούσε να καταστεί μη λειτουργικό ή να καθυστερήσει, προειδοποιεί η νορβηγική Statoil, σε περίπτωση που το κοινοβούλιο της χώρας απαιτήσει να λειτουργήσει με ρεύμα μέσω καλωδίου από την ηπειρωτική χώρα αντί της φθηνότερης, αλλά πιο ρυπογόνας, ενέργειας αερίου.

Το κόστος που συνδέεται με χερσαία ηλεκτρική ενέργεια, συμπεριλαμβανομένων και των τεχνικών δυσκολιών, αποτελούν κίνδυνο τόσο για το χρονοδιάγραμμα όσο και για τη σκοπιμότητα του έργου, ανακοίνωσε η Statoil.

Θα κοστίσει περισσότερες από 12 δισ. νορβηγικές κορόνες (1,46 δισ. δολάρια) για να προετοιμαστεί αυτό το πεδίο ώστε να λειτουργήσει μέσω υδροηλεκτρικής ενέργειας μέσω καλωδίου από την ηπειρωτική χώρα, εξαιτίας των μεγάλων αποστάσεων στη χερσόνησο της Αρκτικής, καθώς και των τεχνικών δυσκολιών, πρόσθεσε η Statoil.