Ανοικτή η Πολωνία σε Ενδεχόμενο Κατασκευής Αγωγού Διασύνδεσης Φ. Αερίου με την Ουκρανία

Ανοικτή η Πολωνία σε Ενδεχόμενο Κατασκευής Αγωγού Διασύνδεσης Φ. Αερίου με την Ουκρανία
energia.gr
Πεμ, 15 Σεπτεμβρίου 2016 - 14:58
Η Πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo δήλωσε, στις 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συνέντευξής της ότι η χώρα της είναι ανοικτή στην ιδέα της κατασκευής ενός συνδετήριου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από κοινού με την Ουκρανία

Η Πρωθυπουργός της Πολωνίας Beata Szydlo δήλωσε, στις 8 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συνέντευξής της ότι η χώρα της είναι ανοικτή στην ιδέα της κατασκευής ενός συνδετήριου αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από κοινού με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρόσφατο Οικονομικό και Επιχειρηματικό Ενημερωτικό Δελτίο της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία, η κ. Szydlo ανέφερε ότι σε πρόσφατη συνάντησή της με τον Ουκρανό Πρωθυπουργό, Volodymyr Groysman, διαπίστωσε ότι υπάρχει ουκρανικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση κοινών πρότζεκτ, κατά προτεραιότητα στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και ότι ο ίδιος ο ομόλογός της αναφέρθηκε στην κατασκευή του προαναφερθέντος αγωγού. Η Πολωνή πρωθυπουργός προσέθεσε ότι τέτοιες προτάσεις εξετάζονται θετικά, αφού ανοίγουν τον δρόμο για τη δραστηριοποίηση πολωνικών επιχειρήσεων στηναγορά της γειτονικής χώρας.

 

Τέλος, η Β. Szydlo επεσήμανε ότι η Πολωνία και η Ουκρανία δεν είναι σύμφωνες με την προοπτική επέκτασης του ρωσικού αγωγού Nord Stream, μέσω του πρότζεκτ Nord Stream ΙΙ, και ότι η χώρα της συγκροτεί μια συμμαχία κρατών που αντιτίθενται στο συγκεκριμένο εγχείρημα.