Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει την πώληση των δραστηριοτήτων downstream στη Δανία έναντι 80 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να εστιάσει σε τομείς στους οποίους μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστική. Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στην Dansk Olieselskab η A/S Dansk Shell στη Δανία, που αποτελείται από ένα διυλιστήριο 70.000 βαρελιών ημερησίως και τις συναφείς τοπικές εμπορικές δραστηριότητες και εφοδιασμού

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει την πώληση των δραστηριοτήτων downstream στη Δανία έναντι 80 εκατ. δολαρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να εστιάσει σε τομείς στους οποίους μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστική.

Ειδικότερα, μεταβιβάστηκε στην Dansk Olieselskab η A/S Dansk Shell στη Δανία, που αποτελείται από ένα διυλιστήριο 70.000 βαρελιών ημερησίως και τις συναφείς τοπικές εμπορικές δραστηριότητες και εφοδιασμού. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2017, με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν οι εγκρίσεις των αρχών, τόνισε η Shell.

Η τελευταία πώληση ακολουθεί την πώληση των δραστηριοτήτων marketing της Shell στην Couche-Tard τον Μάιο και ολοκληρώνει την έξοδο της Shell από τις downstream δραστηριότητες στην Δανία.