Πιθανή Μακροπρόθεσμη Συμφωνία Προμήθειας Πετρελαίου Από το Ιράν σε Διυλιστήριο της Πολωνίας

Πιθανή Μακροπρόθεσμη Συμφωνία Προμήθειας Πετρελαίου Από το Ιράν σε Διυλιστήριο της Πολωνίας
energia.gr
Δευ, 19 Σεπτεμβρίου 2016 - 08:56
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των πολωνικών διυλιστηρίων Lotos, Marcin Jastrzebski, δήλωσε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι η επιχείρηση είναι πιθανό να συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν, μετά από την παράδοση της πρώτης ποσότητας, ύψους 2 εκατ. βαρελιών, από την ιρανική NIOC (National Iranian Oil Company) στον λιμένα του Γκντανσκ στα μέσα Αυγούστου

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος των πολωνικών διυλιστηρίων Lotos, Marcin Jastrzebski, δήλωσε στις 8 Σεπτεμβρίου ότι η επιχείρηση είναι πιθανό να συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας πετρελαίου από το Ιράν, μετά από την παράδοση της πρώτης ποσότητας, ύψους 2 εκατ. βαρελιών, από την ιρανική NIOC (National Iranian Oil Company) στον λιμένα του Γκντανσκ στα μέσα Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το πρόσφατο Οικονομικό και Επιχειρηματικό Ενημερωτικό Δελτίο της ελληνικής πρεσβείας στην Πολωνία, οι επόμενες κινήσεις της Lotos θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που γίνονται στο πετρέλαιο που επεξεργάζονται τα διυλιστήρια της εταιρείας. Η Πολωνία καλύπτει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της σε πετρέλαιο με εισαγωγές από τη Ρωσία και επιθυμεί να μειώσει τον βαθμό εξάρτησής της από αυτήν.

Η ανταγωνίστρια της Lotos, επίσης πολωνική, PKN Orlen υπέγραψε νωρίτερα φέτος ανάλογη συμφωνία με τη Saudi Aramco. Τα διυλιστήρια της Lotos επεξεργάστηκαν το 2015 περίπου 10,2 εκ. τόνους αργού πετρελαίου (ρωσικής προέλευσης σε ποσοστό 77%).