Ο γαλλικός όμιλος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, Engie, δεν σκοπεύει να πωλήσει τη θυγατρική του εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του LNG, ωστόσο σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον άνθρακα και την έρευνα/παραγωγή πετρελαίου

Ο γαλλικός όμιλος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, Engie, δεν σκοπεύει να πωλήσει τη θυγατρική του εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του LNG, ωστόσο σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον άνθρακα και την έρευνα/παραγωγή πετρελαίου.

Τη Δευτέρα, το συνδικάτο των εργαζομένων του ομίλου είπε ότι η Engie εξετάζει την προοπτική της θυγατρικής της στο LNG, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναδιοργάνωση και ενδεχομένως την πώληση της.

Το παραπάνω διέψευσε η διευθύνουσα σύμβουλος του γαλλικού ομίλου, Isabelle Kocher, σε δηλώσεις της στο Reuters.

«Όχι, το φυσικό αέριο είναι τμήμα των δραστηριοτήτων μας [...] Η παράδοση αερίου σε χώρες που σήμερα εξαρτώνται από τον άνθρακα και θέλουν να στραφούν στο αέριο, αυτή είναι η "καρδιά" της δουλειάς μας», τόνισε.

Τα έσοδα στο τμήμα του ομίλου που περιλαμβάνει και το LNG, Global Energy Management and LNG, μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο κατά 47%, ενώ σε επίπεδο προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψε ζημίες 39 εκατ. ευρώ. 

H CEO της Engie επιβεβαίωσε επίσης ότι ο όμιλος θα αποχωρήσει από τις δραστηριότητες στονάνθρακα μέσα στην επόμενη τριετία, χωρίς όμως να δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα σταματήσει πλήρως την εμπλοκή του σε αυτόν τον τομέα από το 2018.

Επίσης, επιβεβαίωσε την έξοδο που σχεδιάζει ο όμιλος από την έρευνα/παραγωγή πετρελαίου, τομέας στον οποίο παραμένει ένας σχετικά μικρός «παίκτης» της διεθνούς αγοράς.