Η αποδοτικότητα του ευρωπαϊκού βραχίονα του Turkish Stream εξαρτάται από μία εις βάθος αξιολόγηση των αναγκών της ευρωπαϊκής αγοράς σε φυσικό αέριο για τα επόμενα χρόνια. Αυτό τόνισε, μιλώντας σήμερα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ

Η αποδοτικότητα του ευρωπαϊκού βραχίονα του Turkish Stream εξαρτάται από μία εις βάθος αξιολόγηση των αναγκών της ευρωπαϊκής αγοράς σε φυσικό αέριο για τα επόμενα χρόνια. Αυτό τόνισε, μιλώντας σήμερα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, ο εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA), Φατίχ Μπιρόλ.

«Κατά την άποψή μου, η Ρωσία χρειάζεται να επανεξετάσει την πολιτική της για το φυσικό αέριο. Σε ό, τι αφορά την Ευρώπη, η Ρωσία αντιμετωπίζει τρεις σημαντικές προκλήσεις: Πρώτον, μεγάλες ποσότητες ενέργειας θα εισάγονται από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Ασία τα επόμενα χρόνια, δεύτερον, το κόστος των ΑΠΕ μειώνεται και, τρίτον, ως αποτέλεσμα της πολιτικής για την αποδοτικότητα, βλέπουμε ότι η ζήτηση για φυσικό αέριο δεν είναι τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Μπιρόλ.

«Συνεπώς, προτού προτείνει πωλήσεις αερίου στην Ευρώπη, θα έπρεπε κανείς να δει ότι υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία αγοράς και σε αυτό το πλαίσιο η Ρωσία θα έπρεπε να αναθεωρήσει την οπτική της για την Ευρώπη και να παρέχει πιο ευέλικτα συμβόλαια στην Ευρώπη».