Σε Πτωτική Τροχιά οι Τιμές του Πετρελαίου - Αμφιβολίες στην Αγορά για τον ΟΠΕΚ

Σε Πτωτική Τροχιά οι Τιμές του Πετρελαίου - Αμφιβολίες στην Αγορά για τον ΟΠΕΚ
energia.gr
Τετ, 2 Νοεμβρίου 2016 - 08:35
Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα στοιχεία για τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες της αγοράς για τη δυνατότητα συμφωνίας στον ΟΠΕΚ, δημιουργούν κλίμα νευρικότητας

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι τιμές του αργού, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τα στοιχεία για τα αυξημένα αποθέματα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τις αμφιβολίες της αγοράς για τη δυνατότητα συμφωνίας στον ΟΠΕΚ, δημιουργούν κλίμα νευρικότητας.

Το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο (ΑΡΙ) ανακοίνωσε χθες ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, κατά 9,3 εκατ. βαρέλια ή εννέα φορές περισσότερο απ' ότι προέβλεπαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Το αμερικανικό αργό (WΤΙ) υποχωρεί κατά 40 σεντς ή 0,9% στα 46,27 δολάρια/βαρέλι. Χθες, έκλεισε με απώλειες 19 σεντς στα 46,67 δολάρια.  

Το Μπρεντ σημειώνει πτώση 32 σεντς και διαμορφώνεται στα 47,82 δολάρια, πολύ κοντά στο χαμηλό ενός μηνός (47,72 δολάρια) στο οποίο υποχώρησε χθες.

Οι τιμές είναι σε πτωτικό σπιράλ, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν για τη δυνατότητα των χωρών μελών του ΟΠΕΚ να συμφωνήσουν σε «πάγωμα» της παραγωγής, κατά τη συνάντηση της 30ής Νοεμβρίου. 

«Αυτοί που έλπιζαν σε μία ανοδική κίνηση (των τιμών) από κάποιο είδος συμφωνίας για την παραγωγή εμφανίζονται να έχουν χάσει τις ελπίδες τους» σχολιάζουν οι αναλυτές. «Φαίνεται ότι επενδυτές με θέσεις υπέρ της ανόδου των τιμών, εγκαταλείπουν την αγορά» προσέθεταν.