30,3 bcm αερίου κατανάλωσε η Ουκρανία το 2016, ποσότητα «μόλις 4% μικρότερη» σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Αυτό ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της χώρας, Ukrtransgaz, χθες Τρίτη. Το 2015, η Ουκρανία μείωσε την κατανάλωση αερίου κατά 20%, κυρίως λόγω της κάμψης στην βιομηχανική παραγωγή και στην κατανάλωση του πληθυσμού

30,3 bcm αερίου κατανάλωσε η Ουκρανία το 2016, ποσότητα «μόλις 4% μικρότερη» σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Αυτό ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου της κρατικής εταιρείας φυσικού αερίου της χώρας, Ukrtransgaz, χθες Τρίτη.

Το 2015, η Ουκρανία μείωσε την κατανάλωση αερίου κατά 20%, κυρίως λόγω της κάμψης στην βιομηχανική παραγωγή και στην κατανάλωση του πληθυσμού.

«Με στόχο την κάλυψη των αναγκών των εγχώριων καταναλωτών, χρησιμοποιήσαμε το φυσικό αέριο που εισαγάγαμε από την Ευρώπη, ήτοι 11,1 bcm, καθώς και αυτό που παρήχθη εντός της χώρας, ήτοι 20,2 bcm», αναφέρει η ανακοίνωση της Ukrtransgaz, τονίζοντας ότι το 2016 δεν υπήρξαν αγορές ποσοτήτων απευθείας από τη Ρωσία.

Η εγχώρια ουκρανική παραγωγή αερίου σημείωσε αύξηση κατά 1,5% σε σχέση με το 2015, ενώ οι εισαγωγές «συρρικνώθηκαν σχεδόν κατά το διπλάσιο», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.