Πρώτο θέμα στις βουλγαρικές εφημερίδες είναι σήμερα η έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία για την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού (ΒΕΗ). Όπως μεταδίδει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, βάσει ανεπίσημων πληροφοριών, η έρευνα αφορά δικηγορικές υπηρεσίες για δικαστικές υποθέσεις που η εταιρεία ανέθετε σε εξωτερικούς συνεργάτες παρ’ ότι διαθέτει Νομικό Τμήμα και κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει ζημιώσει το κράτος με περίπου 1 εκ. λέβα

Πρώτο θέμα στις βουλγαρικές εφημερίδες είναι σήμερα η έρευνα που διεξάγει η Εισαγγελία για την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού (ΒΕΗ).

 

Όπως μεταδίδει η Βουλγαρική Ραδιοφωνία, βάσει ανεπίσημων πληροφοριών, η έρευνα αφορά δικηγορικές υπηρεσίες για δικαστικές υποθέσεις που η εταιρεία ανέθετε σε εξωτερικούς συνεργάτες παρ’ ότι διαθέτει Νομικό Τμήμα και κατ’ αυτόν τον τρόπο έχει ζημιώσει το κράτος με περίπου 1 εκ. λέβα.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σταντάρτ» η ζημία προκύπτει από τη σύναψη 19 συμβολαίων αμφιβόλου νομιμότητας που έχουν υπογραφεί από την εταιρεία με 4 δικηγορικά γραφεία.

 

Η εφημερίδα «Ντνέβνικ» σημειώνει πως η επιθεώρηση στην Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρισμού ξεκίνησε δυο μέρες μετά την επιθεώρηση στην Επιτροπή Διαχείρισης Ενέργειας και Υδάτων στην οποία υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση εξουσίας, ενώ η εφημερίδα «Τρουντ» αναφέρει πως πρόκειται για την τρίτη επιχείρηση της Εισαγγελίας αυτή την εβδομάδα, μιας και ελέγχθηκε και η Υπηρεσία «Οδικές Υποδομές».

 

 

Η εφημερίδα «Σεγκά» παρατηρεί πως το υπηρεσιακό υπουργείο Ενέργειας αρνήθηκε να σχολιάσει την επιθεώρηση στην ΒΕΗ. Ωστόσο, ο επικείμενος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοβ συνεχάρη την Εισαγγελία για τις επιθεωρήσεις και τις παρομοίασε με το «ρουμανικό μοντέλο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς». «Μηδενός εξαιρουμένου όλοι πρέπει να ελεγχθούν αναπάντεχα έτσι ώστε να υπάρχει πρόληψη και να μην ξαναγίνει θέμα για διαφθορά», τόνισε ο κ. Μπορίσοβ.