Η υπεράκτια μονάδα αιολικής ενέργειας Walney Extension της δανικής Dong Energy, που βρίσκεται στην ακτή της Cumbria στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια για πρώτη φορά τη Δευτέρα, ανέφερε η εταιρεία. Η Dong δήλωσε ότι μια άλλη δανική εταιρεία, η Vestas, εγκατέστησε τις πρώτες ανεμογεννήτριες και η ισχύς εξάγεται τώρα στο εθνικό δίκτυο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο των 659 μεγαβάτ.

Η υπεράκτια μονάδα αιολικής ενέργειας Walney Extension της δανικής Dong Energy, που βρίσκεται στην ακτή της Cumbria στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια για πρώτη φορά τη Δευτέρα, ανέφερε η εταιρεία.

Η Dong δήλωσε ότι μια άλλη δανική εταιρεία, η Vestas, εγκατέστησε τις πρώτες ανεμογεννήτριες και η ισχύς εξάγεται τώρα στο εθνικό δίκτυο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο για το έργο των 659 μεγαβάτ.

Άλλες 47 ανεμογεννήτριες της Siemens Gamesa θα ολοκληρώσουν το αιολικό πάρκο των 87 γεννητριών, το οποίο θα είναι σε θέση να παράγει επαρκή ποσότητα καθαρής ενέργειας για να καλύψει τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερων από 500.000 κατοικιών της Βρετανίας.

«Η εξαγωγή της πρώτης ποσότητας ενέργειας στο δίκτυο σε συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα αποτελεί το επιστέγασμα των εκτεταμένων χερσαίων και υπεράκτιων έργων και απόδειξη της σκληρής δουλειάς όλων των εμπλεκομένων. Γενικά, η κατασκευή προχωρά ικανοποιητικά ώστε αυτό το έργο να τεθεί σε λειτουργία», δήλωσε ο Andrew Cotterell, Διευθυντής του προγράμματος του Walney Extension της Dong Energy.