Η ιταλική επιχείρηση κοινής ωφέλειας Edison, που ανήκει στη γαλλική EDF, υπέγραψε σύμβαση πώλησης και αγοράς LNG με τη Venture Global των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η Edison την Τετάρτη. Η σύμβαση αφορά στην αγορά από την Edison ενός εκατ. τόνων LNG ετησίως (ποσότητα που ισοδυναμεί με περίπου 1,4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως) από τη μονάδα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Calcasieu Pass

Η ιταλική επιχείρηση κοινής ωφέλειας Edison, που ανήκει στη γαλλική EDF, υπέγραψε σύμβαση πώλησης και αγοράς LNG με τη Venture Global των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε η Edison την Τετάρτη.

Η σύμβαση αφορά στην αγορά από την Edison ενός εκατ. τόνων LNG ετησίως (ποσότητα που ισοδυναμεί με περίπου 1,4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως) από τη μονάδα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Calcasieu Pass, την οποία διαχειρίζεται η Venture Global στο Cameron Parish της Λουιζιάνα των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, η Edison θα αγοράζει ελεύθερο επί του πλοίου ( free- on- board) φυσικό αέριο για 20 χρόνια, με χρόνο έναρξης της σύμβασης την ημερομηνία έναρξης εμπορικής εκμετάλλευσης της εγκατάστασης Calcasieu Pass, η οποία επί του παρόντος αναμένεται εντός του 2021.

«Η συμφωνία αυτή θα συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου προμήθειας φυσικού αερίου της Edison, ενισχύοντας περαιτέρω την ικανότητα της εταιρείας να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των πελατών του Ομίλου», αναφέρει η δήλωση.