Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επενδυτική ενίσχυση ύψους € 131 εκατ. εκ μέρους της Ουγγαρίας για την επέκταση του πετροχημικού εργοστασίου MOL στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η επενδυτική ενίσχυση ύψους € 131 εκατ. εκ μέρους της Ουγγαρίας στο εργοστάσιο Tiszaujvaros της MOL Petrolkemia Zrt ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επενδυτική ενίσχυση ύψους € 131 εκατ. εκ μέρους της Ουγγαρίας για την επέκταση του πετροχημικού εργοστασίου MOL στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η επενδυτική ενίσχυση ύψους € 131 εκατ. εκ μέρους της Ουγγαρίας στο εργοστάσιο Tiszaujvaros της MOL Petrolkemia Zrt ευθυγραμμίζεται με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις», αναφέρει η δήλωση.

Η ενίσχυση θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής της βόρειας Ουγγαρίας, προστατεύοντας παράλληλα τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL θα πραγματοποιήσει συνολική επένδυση ύψους € 874 εκατ. για να δρομολογήσει την παραγωγή πολυολών και προπυλενογλυκολών στο υπάρχον εργοστάσιό της στη βόρεια πόλη Tiszaujvaros.

Η πολυόλη είναι το κύριο συστατικό των πολυουρεθανών, οι οποίες χρησιμοποιούνται -μεταξύ άλλων- για την παραγωγή αφρών για καθίσματα αυτοκινήτων, ταμπλό, επιστρώσεων, κολλών και υλικών στεγανοποίησης.

Η προπυλενογλυκόλη βρίσκει εφαρμογή κυρίως στην παραγωγή πολυμερών, αλλά χρησιμοποιείται επίσης στην επεξεργασία τροφίμων, στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας και στα φαρμακευτικά προϊόντα.