Ράλι κοντά στο 4% καταγράφει η μετοχή της Dynegy Inc καθώς η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να συγχωνευτεί με την εταιρεία παραγωγής ενέργειας Vistra Energy Corp, σε μια συμφωνία αξίας 1,17 δισ. δολαρίων. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Dynegy θα λάβουν 0,652 μετοχές της Vista για κάθε μία μετοχή της Dynegy που κατέχουν.

Ράλι κοντά στο 4% καταγράφει η μετοχή της Dynegy Inc καθώς η ενεργειακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να συγχωνευτεί με την εταιρεία παραγωγής ενέργειας Vistra Energy Corp, σε μια συμφωνία αξίας 1,17 δισ. δολαρίων.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Dynegy θα λάβουν 0,652 μετοχές της Vista για κάθε μία μετοχή της Dynegy που κατέχουν.

Με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, η συμφωνία αποτιμά τις μετοχές της Dynegy στα 13,24 δολάρια την κάθε μία, που αποτελεί premium 18%.

Η κεφαλαιοποίηση της Vistra ανέρχεται στα 8,68 δισ. δολάρια, ενώ οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η συγχώνευση θα καταστήσει διαθέσιμο ποσό άνω των 5 δισ. δολαρίων για κατανομή κεφαλαίων.

Οι εταιρείες αναμένουν 500-600 εκατ. δολάρια όφελος σε καθαρή παρούσα αξία από φορολογικές συνέργειες.

 

(Πηγή: capital.gr)