Ανάπτυξη Σχεδόν 7% Προβλέπει για Εφέτος η Κορυφαία Επενδυτική Εταιρεία της Kίνας

Ανάπτυξη Σχεδόν 7% Προβλέπει για Εφέτος η Κορυφαία Επενδυτική Εταιρεία της Kίνας
energia.gr
Δευ, 30 Οκτωβρίου 2017 - 18:36
Η κορυφαία κινεζική επενδυτική εταιρεία, China International Capital Corp. (CICC), αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2018, καταγράφοντας την αισιοδοξία της για τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και τη μεταποίηση. Η CICC προβλέπει αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ κατά 6,9% το επόμενο έτος έναντι 6,4% που είναι η σημερινή μέση πρόβλεψη, σύμφωνα με έκθεσή της

Η κορυφαία κινεζική επενδυτική εταιρεία, China International Capital Corp . ( CICC ), αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2018, καταγράφοντας την αισιοδοξία της  για τις επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και τη μεταποίηση. Η CICC προβλέπει αύξηση του κινεζικού ΑΕΠ κατά 6,9% το επόμενο έτος έναντι 6,4% που είναι η σημερινή μέση πρόβλεψη, σύμφωνα με έκθεσή της.

«Είμαστε πιο αισιόδοξοι για την αύξηση της κατανάλωσης, των επενδύσεων σε ακίνητα και των κεφαλαιακών δαπανών στη μεταποίηση σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση», σημειώνει η έκθεση. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, που αποτελεί το βασικό μέτρο του πληθωρισμού, προβλέπεται να αυξηθεί 2,5% το 2018 από 1,6% το 2017. Λόγω της συνεχιζόμενης ανάκαμψης της οικονομίας και μείωσης των πραγματικών επιτοκίων, η στήριξη της νομισματικής πολιτικής θα συνεχίσει πιθανόν να μειώνεται, σύμφωνα με την επενδυτική εταιρεία.

«Η δημοσιονομική πολιτική θα παραμείνει πιθανόν υποστηρικτική, με την εστίασή της να μετατοπίζεται περαιτέρω προς τη βελτίωση της κατανομής του εισοδήματος και την κινητοποίηση "αδρανών πόρων"», σημειώνει η έκθεση. Στο μέτωπο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, περαιτέρω πρόοδος αναμένεται στην ενίσχυση της ποιότητας και βιωσιμότητας της ανάπτυξης, προσθέτει. Οι κύριες αβεβαιότητες θα είναι η πιο αυστηρή από το αναμενόμενο νομισματική πολιτική στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και μία μεγαλύτερη του αναμενόμενου διόρθωση στην αγορά ακινήτων.

Οι μεγάλοι διεθνείς οργανισμοί και επενδυτικές τράπεζες, περιλαμβανομένων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχουν αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας φέτος. Στην τελευταία έκθεσή του, που έδωσε στη δημοσιότητα αυτό τον μήνα, το ΔΝΤ προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας 6,8% φέτος και 6,5% το 2018. Το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους.