Η Welink Energy πρόκειται να κατασκευάσει ηλιακή μονάδα 221MW στο Vagueiros της νότιας Πορτογαλίας. Όταν τεθεί σε λειτουργία, το έργο που ονομάζεται Solara4 θα είναι η μεγαλύτερη μη επιδοτούμενη ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην Ευρώπη και θα παράγει αρκετή ενέργεια για να ηλεκτροδοτεί 150.000 νοικοκυριά. Το έργο θα αποτελείται από 850.000 ηλιακούς συλλέκτες και αναμένεται να απασχολήσει περίπου 300 άτομα κατά την κατασκευή του.

Η Welink Energy πρόκειται να κατασκευάσει ηλιακή μονάδα 221MW στο Vagueiros της νότιας Πορτογαλίας. Όταν τεθεί σε λειτουργία, το έργο που ονομάζεται Solara4 θα είναι η μεγαλύτερη μη επιδοτούμενη ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στην Ευρώπη και θα παράγει αρκετή ενέργεια για να ηλεκτροδοτεί 150.000 νοικοκυριά. Το έργο θα αποτελείται από 850.000 ηλιακούς συλλέκτες και αναμένεται να απασχολήσει περίπου 300 άτομα κατά την κατασκευή του. Η μονάδα έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.

Η υπογραφή της σύμβασης μελέτης - προμήθειας - κατασκευής μεταξύ της WElink και του βιομηχανικού και στρατηγικού συνεργάτη της China Triumph International Engineering Co, Ltd ( CTIEC), νωρίτερα φέτος, έδωσε το ‘πράσινο φως’ για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.

Η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα ως προς τις τιμές των ηλιακών έργων είναι αυτό που επέτρεψε τη μετάβαση της WElink σε μη επιδοτούμενα έργα, παράλληλα με την ικανότητα της CTIEC να βελτιστοποιεί το κόστος παράδοσης σε όλα τα στάδια του έργου.

Επιπλέον, η ευνοϊκή θέση στη νότια Πορτογαλία σημαίνει ότι η μονάδα θα επωφεληθεί από ένα εκ των υψηλότερων επιπέδων ηλιακής ακτινοβολίας στην Ευρώπη, καθιστώντας ιδανική μία μη επιδοτούμενη ηλιακή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της WElink, Barry O'Neill, δήλωσε σχετικά με το έργο: «Η WElink Energy πρωτοστατεί στην παραγωγή ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την κατασκευή του πρωτοποριακού μας έργου Solara4, αποδεικνύοντας ότι η καθαρή ενέργεια σε βιομηχανική κλίμακα μπορεί να είναι κερδοφόρα χωρίς κρατικές επιδοτήσεις, ενώ παράλληλα είναι μια ώριμη τεχνολογία».

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης για την Ιβηρική Χερσόνησο της WElink Energy, Eduardo Aguilar πρόσθεσε: «Η κατασκευή του Solara4 είναι αποτέλεσμα πολλών μηνών εξαιρετικής ομαδικής εργασίας προκειμένου να παραδώσουμε στην Πορτογαλία αυτό το διεθνώς σημαντικό, μη επιδοτούμενο έργο. Το Solara4 αποτελεί ορόσημο για το χαρτοφυλάκιο της WElink Energy και μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης στην Ιβηρική Χερσόνησο. Είμαστε ενθουσιασμένοι τόσο για την παράδοση αυτού του έργου, όσο και για τις πρόσθετες ευκαιρίες που αντιπροσωπεύει η Ιβηρική Χερσόνησος».