Τουλάχιστον 22 οι Νεκροί από την Έκρηξη σε Ηλεκτροπαραγωγική Μονάδα της Ινδίας

Τουλάχιστον 22 οι Νεκροί από την Έκρηξη σε Ηλεκτροπαραγωγική Μονάδα της Ινδίας
energia.gr
Πεμ, 2 Νοεμβρίου 2017 - 09:56
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην πολιτεία Uttar Pradesh της Βόρειας Ινδίας, όπως δηλώνουν τοπικοί αξιωματούχοι. Περίπου 80 άτομα έχουν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της εταιρείας, δήλωσε η National Thermal Power Corporation (NTPC) Limited

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στην πολιτεία Uttar Pradesh της Βόρειας Ινδίας, όπως δηλώνουν τοπικοί αξιωματούχοι.

Περίπου 80 άτομα έχουν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο της εταιρείας, δήλωσε η National Thermal Power Corporation (NTPC) Limited, φορέας εκμετάλλευσης της κρατικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Δέκα ακόμη άτομα με σοβαρούς τραυματισμούς διακομίστηκαν σε άλλα νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BBC.

Η NTPC δήλωσε ότι ακούστηκε ένας «ξαφνικός αφύσικος ήχος» και παρατηρήθηκε διαφυγή αερίων και ατμού πριν από την έκρηξη.

Η επιχείρηση ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη στο εργοστάσιο, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Unchahar.

Ο Anand Kumar, αξιωματούχος της αστυνομίας, δήλωσε ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι είχε συγκεντρωθεί τέφρα στον κλίβανο κάτω από το λέβητα, πράγμα που σήμαινε ότι αυξήθηκε η πίεση στο εσωτερικό, γεγονός που οδήγησε στην έκρηξη.

Ο επικεφαλής υπουργός του Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, απέστειλε τα συλλυπητήριά του και είπε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν αποζημίωση.

Τα ατυχήματα στο χώρο εργασίας είναι κοινό φαινόμενο στην Ινδία, όπου τα πρότυπα ασφαλείας είναι ελλιπή λόγω της μειωμένης αυστηρότητας των κανονισμών.