Δειγματοληπτικές έρευνες στην ανατολική ακτή της επαρχίας Τσιανγκσού άρχισε μία κινεζική βυθοκόρος, η μεγαλύτερη του είδους στην Ασία. Το σκάφος, μήκους 140 μέτρων και με την επωνυμία «Τιαν Κουν Χάο», έχει σχεδιασθεί με δυνατότητα να σκάβει στο βυθό έως 6.000 κυβικά μέτρα την ώρα, ενώ μπορεί να σκάψει μέχρι και 35 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Δειγματοληπτικές έρευνες στην ανατολική ακτή της επαρχίας Τσιανγκσού άρχισε μία κινεζική βυθοκόρος, η μεγαλύτερη του είδους στην Ασία.

 Το σκάφος, μήκους 140 μέτρων και με την επωνυμία «Τιαν Κουν Χάο», έχει σχεδιασθεί με δυνατότητα να σκάβει στο βυθό έως 6.000 κυβικά μέτρα την ώρα, ενώ μπορεί να σκάψει μέχρι και 35 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. 

«Το ηλεκτρονικό αυτό σκάφος είναι ικανό να σκάψει μία περιοχή ίση με ένα στάδιο ποδοσφαίρου σε βάθος ενός μέτρου μέσα σε μία ώρα», δήλωσε ο Γουάνγκ Τσιάν, υπομηχανικός του πλοίου.

Η  μηχανή της βυθοκόρου, ισχύος 6.600 κιλοβάτ,  έχει την ικανότητα να σπάει σκληρούς βράχους στο βυθό, όπως και να μεταφέρει μέσα στο σκάφος τη λάσπη, η οποία στη συνέχεια χάρη σε ένα σύστημα επεξεργασίας διαλύεται αυτόματα και σκορπίζεται στο βυθό. Το σκάφος αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες του τον Ιούνιο του επόμενου έτους.