Οι Χούτι Ισχυρίζονται ότι Εκτόξευσαν Πύραυλο Κατά Πυρηνικού Σταθμού του Αμπού Ντάμπι

Οι Χούτι Ισχυρίζονται ότι Εκτόξευσαν Πύραυλο Κατά Πυρηνικού Σταθμού του Αμπού Ντάμπι
energia.gr
Δευ, 4 Δεκεμβρίου 2017 - 13:39
Η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πύραυλο κρουζ κατά ενός σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι Al-Masira ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε κατά του πυρηνικού σταθμού al-Barakah και έπληξε το στόχο του

Η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πύραυλο κρουζ κατά ενός σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι Al- Masira ανέφερε ότι ο πύραυλος εκτοξεύθηκε κατά του πυρηνικού σταθμού al- Barakah και έπληξε το στόχο του, χωρίς να μεταδίδει, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες. Ο πυρηνικός σταθμός του al- Barakah αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το προσεχές έτος.

Τα ΗΑΕ, απέρριψαν τους ισχυρισμούς των Χούτι, με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, WAM, να μεταδίδει ότι τα ΗΑΕ διαθέτουν «ένα σύστημα αεράμυνας ικανό να αντιμετωπίζει κάθε είδους απειλή κατά του αντιδραστήρα».

Οι Χούτι, σύμμαχοι του Ιράν, ελέγχουν μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης και κατηγορούν τα ΗΑΕ ότι υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο, Ali Abdullah Saleh, του οποίου οι δυνάμεις βρίσκονται σε σύγκρουση με τους αντάρτες Χούτι για τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά.

Τα ΗΑΕ είναι μέλος του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος μάχεται εναντίον των Χούτι από το 2015, αφότου εκείνοι κατέλαβαν τη Σαναά και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ανάγκασαν τον Υεμένιο πρόεδρο, Abd Rabbuh Mansour Hadi, να διαφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που οι Χούτι υποστηρίζουν πως εκτόξευσαν πυραύλους προς τα ΗΑΕ. Πριν από μερικούς μήνες είπαν πως είχαν πραγματοποιήσει «με επιτυχία» δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου προς το Αμπού Ντάμπι.