Στη δημιουργία κοινοπραξίας με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων στη Γαλλία προχωρούν ο γαλλικός όμιλος PSA και η ιαπωνική Nidec. Η κοινοπραξία θα στηριχθεί σε επενδύσεις € 220 εκατ. και έχει ως στόχο την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων που θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα μοντέλα του ομίλου PSA, όσο και σε αυτά άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στη δημιουργία κοινοπραξίας με αντικείμενο την παραγωγή ηλεκτρικών κινητήρων στη Γαλλία προχωρούν ο γαλλικός όμιλος PSA και η ιαπωνική Nidec.

Η κοινοπραξία θα στηριχθεί σε επενδύσεις € 220 εκατ. και έχει ως στόχο την κατασκευή ηλεκτροκινητήρων που θα χρησιμοποιηθούν τόσο στα μοντέλα του ομίλου PSA, όσο και σε αυτά άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ετήσια παραγωγή αναμένεται να φθάσει τους 900.000 ηλεκτρικούς κινητήρες ως το 2022, ενώ αργότερα δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Οι κινητήρες θα τοποθετηθούν σε οχήματα Peugeot, Citroen και DS, καθώς και σε μοντέλα Opel και Vauxhall, τα οποία αγόρασε η PSA από τη General Motors.

Καθώς ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανεβαίνει κατακόρυφα, η Nidec, κατασκευάστρια κινητήρων και προϊόντων από σκληρούς δίσκους έως ανελκυστήρες, δήλωσε ότι φιλοφοξεί να γίνει παγκόσμιος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτων.