Οι περισσότεροι αναλυτές έχουν ασχοληθεί με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την περικοπή κατά 30% της παραγωγής των χυτηρίων αλουμινίου και των διυλιστηρίων αλουμίνας κατά τη χειμερινή περίοδο.

Οι περισσότεροι αναλυτές έχουν ασχοληθεί με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την περικοπή κατά 30% της παραγωγής των χυτηρίων αλουμινίου και των διυλιστηρίων αλουμίνας κατά τη χειμερινή περίοδο. Μια αλλαγή με την οποία όμως δεν έχουν ασχοληθεί ευρέως αφορά τις εταιρείες συσκευασίας της Κίνας για μπίρα και αναψυκτικά.

Πρόσφατα εκδηλώθηκε μια συντριπτική προτίμηση για τις συσκευασίες αλουμινίου, υποδεικνύοντας μια πολύ σημαντική στροφή από το γυαλί στο αλουμίνιο. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η συγκεκριμένη αγορά έχει σημαντικό μέγεθος και μεγάλοι οίκοι έχουν εκδώσει εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται αύξηση τιμών σε ολόκληρο τον κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, η UBS υπολογίζει ετήσια αύξηση κέρδους 28% για τον κλάδο από το 2018 έως το 2020, καθώς η ζήτηση ανακάμπτει. Μετά μάλιστα τη συγκεκριμένη έκθεση πολλοί Κινέζοι κατασκευαστές μπίρας, συμπεριλαμβανομένης της Tsingtao Brewery Co., είχαν ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις στο χρηματιστήριο.

Άλλη μια συνθήκη που οδήγησε μάλιστα τον όμιλο Rio Tinto να κάνει εκτιμήσεις για περαιτέρω σημαντική αύξηση της ζήτησης για το ελαφρύ μέταλλο, είναι η πρόβλεψη ότι η ζήτηση θα αυξηθεί για τα ηλεκτρικά οχήματα και οι κατασκευαστές θα κληθούν να παράγουν ελαφρύτερα οχήματα ώστε να μειωθούν και οι εκπομπές ρύπων. Ολα λοιπόν συνηγορούν στο ότι η παγκόσμια κατανάλωση εξευγενισμένου αλουμινίου θα έχει αυξητικές τάσεις, με τη διάμεσο των αναλυτών να ενστερνίζονται ετήσια αύξηση 3%-4% για το 2018-2019.

 

(Πηγή: liberal.gr)