Ενώ προ ολίγων ημερών ο ηλικίας 64 ετών πρίγκιπας Μιτέμπ μπιν Αμπντάλα προστέθηκε στους ελάχιστους από τους συλληφθέντες κυβερνητικούς αξιωματούχους και οικονομικούς μεγιστάνες της Σαουδικής Αραβίας (πολλοί μέλη της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ) που απελευθερώθηκαν, αφού όμως κατέβαλε εγγύηση 1 δισ. δολαρίων, το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται σε έναν άλλον κρατούμενο του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν
Ενώ προ ολίγων ημερών ο ηλικίας 64 ετών πρίγκιπας Μιτέμπ μπιν Αμπντάλα προστέθηκε στους ελάχιστους από τους συλληφθέντες κυβερνητικούς αξιωματούχους και οικονομικούς μεγιστάνες της Σαουδικής Αραβίας (πολλοί μέλη της βασιλικής οικογένειας των Σαούντ) που απελευθερώθηκαν, αφού όμως κατέβαλε εγγύηση 1 δισ. δολαρίων, το διεθνές ενδιαφέρον στρέφεται σε έναν άλλον κρατούμενο του νέου ισχυρού άνδρα της χώρας, πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν. Πρόκειται για τον πασίγνωστο ανά την υφήλιο - καθώς είναι απολύτως εξωστρεφής, δυτικότροπος και επικοινωνιακός - πρίγκιπα Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ.

Ο Αλουαλίντ έχει ήδη περάσει τέσσερις εβδομάδες υπό περιορισμό στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ. Οχι σε κάποια σουίτα! Στο λόμπι κοιμάται στρωματσάδα, μαζί με τους άλλους περίπου 200 «υψηλούς συλληφθέντες» για διαφθορά. Το ζήτημα με τον συγκεκριμένο πρίγκιπα είναι ότι, όπως μετέδιδε προσφάτως το Bloomberg, φαίνεται πως τον έχουν ξεχάσει πολλοί πανίσχυροι δυτικοί φίλοι του και μάλιστα ευεργετηθέντες από αυτόν. Είναι η διοίκηση της Citigroup, της αμερικανικής τράπεζας στη διάσωση της οποίας συνέβαλε τα μέγιστα κατά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ο σαουδάραβας πρίγκιπας, που από το 1991 είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Αφαντοι είναι επίσης οι ιθύνοντες της Euro Disney, μιας άλλης εταιρείας την οποία χρηματοδότησε γενναία ο μεγαλοεπενδυτής πρίγκιπας. Αλλά και ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ τηρεί σιγήν ιχθύος, παρά το ότι ο πρίγκιπας τον στήριξε αποφασιστικά στο σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο υπέπεσε η εφημερίδα του «News of the World».  

Ο ηλικίας 62 ετών Αλουαλίντ είναι, τέλος, μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Και ο Μπιλ Γκέιτς, όμως, φαίνεται πως ξέχασε τον φίλο του! Σημειωτέον ότι, σύμφωνα με το «Forbes», η σύλληψη έχει ήδη στοιχίσει στον Αλουαλίντ 2,8 δισ. δολάρια Η περιουσία του έπεσε από τα 18,7 στα 15,9 δισ. δολάρια και ο πρίγκιπας υποχώρησε από την 64η στην 83η θέση της «λίστας με τους κροίσους» του περιοδικού.

(από tovima.gr)