Την υποβολή πρότασης στον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό (ιμο) στην προσεχή συνεδρίαση του international working group (ISWG), σχετικά με την επικείμενη εφαρμογή του διεθνούς ορίου περιεκτικότητας (0,50%) σε θείο, των ναυτιλιακών καυσίμων το 2020, συντόνισε το νηολόγιο των νήσων Μάρσαλ (RMI)

Η πρόταση η οποία συνυπογράφεται από την Λιβερία, την BIMCO, το  ICS, την  INTERICARGO, την INTERTANKO και το WSC έχει ως σκοπό τη δημιουργία οδηγιών για την εφαρμογή του νέου κανονισμού για τα νέα καύσιμα, εκτός περιοχών ελέγχου εκπομπών (ECAs).

Η υποβολή της σχετικής πρότασης παρέχει τεχνικές πληροφορίες που εστιάζουν στις συνέπειες και τις προκλήσεις που αφορούν στην ασφάλεια εφοδιασμού που συνδέεται με τη χρήση νέων μιγμάτων πετρελαίου τα οποία συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο καυσίμου, περιεκτικότητας 0,50% σε θείο.    

«Αυτή η πρόταση δίνει τη δυνατότητα στη ναυτιλιακή κοινότητα να εκφράσει τις θέσεις της στη διαδικασία της δημιουργίας νέων κανονισμών. Οι πλοιοκτήτες θα επηρεαστούν από τον επερχόμενο κανονισμό και ελπίζουμε αυτή η πρόταση να επιλύσει κάποιες από τις ανησυχίες τους σχετικά με την εφαρμογή του», είπε ο κ. Ξενακούδης, Director Worldwide Business Operations της International Registries Inc. (IRI)

(από την εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», 01/06/2018)