Η EDF  η γαλλική επιχείρηση κοινής ωφελείας και η κρατική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Eletrobras της Βραζιλίας υπέγραψαν μνημόνιο συμφωνίας για την προώθηση της συνεργασίας τους στην πυρηνική ενέργεια στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Eletrobras

Όπως προβλέπεται από την τριετή συμφωνία, τόσο οι δύο εταιρείες όσο και η Eletronuclear Eletronuclear, η θυγατρική της Eletrobras, θα εξετάσουν τις δυνατότητες για σύμπραξη, στην ολοκλήρωση του πυρηνικού εργοστασίου Angra 3 αλλά και την κατασκευή νέων πυρηνικών εργοστασίων στη Βραζιλία.

Η EDF συμφώνησε, επίσης, να βοηθήσει στα θέματα της συντήρησης και της εκπαίδευσης του προσωπικού, στις εγκαταστάσεις Angra 1 και Angra 2.

Οι εργασίες που θα αναληφθούν στο πλαίσιο της συμφωνίας θα πραγματοποιηθούν μέσω ειδικών συμβάσεων, που αναμένεται θα διαμορφωθούν αργότερα.

Η Βραζιλία διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που παράγουν περίπου το 3% της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 1,884 μεγαβάτ, σύμφωνα με την WNA.

Ο πρώτος εμπορικός πυρηνικός σταθμός της χώρας άρχισε να λειτουργεί το 1982.