Τραμπ: Η Harley-Davidson Έψαχνε Δικαιολογία για να Μεταφέρει Δραστηριότητες Εκτός ΗΠΑ

Τραμπ: Η Harley-Davidson Έψαχνε Δικαιολογία για να Μεταφέρει Δραστηριότητες Εκτός ΗΠΑ
energia.gr
Τρι, 26 Ιουνίου 2018 - 17:36

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε κατά της γνωστής εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών Harley-Davidson την Τρίτη, κατηγορώντας την ότι χρησιμοποιεί την ένταση γύρω από τους δασμούς σε διεθνές επίπεδο για να μεταφέρει την παραγωγή της εκτός ΗΠΑ

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, προκειμένου να αποφύγει τα αντίμετρα - δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων που επέβαλε η ΕΕ, σε απάντηση στους δασμούς Τραμπ.

"Νωρίτερα εντός του έτους η Harley-Davidson είχε πει ότι θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της από την Πόλη του Κάνσας στην Ταϊλάνδη. Αυτό έγινε πολύ πριν ανακοινωθούν οποιοιδήποτε δασμοί. Άρα, χρησιμοποιούν τους δασμούς/εμπορικό πόλεμο ως δικαιολογία", έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter.

Ωστόσο, η Harley δήλωσε ότι αποφάσισε τη δημιουργία μονάδας στην Ταϊλάνδη μετά την απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την TTP, η οποία θα μείωνε τους δασμούς για τις εισαγωγές αμερικανικών μηχανών σε μερικές από τις πλέον αναπτυσσόμενες αγορές μοτοσικλετών της Ασίας.