Στόχος της ρωσικής Gazprom είναι, μέχρι το τέλος του 2018, να παραδώσει στην Ευρώπη ποσότητες ρεκόρ της τάξης των 200 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της εταιρείας, Alexey Miller.Στόχος της ρωσικής Gazprom είναι, μέχρι το τέλος του 2018, να παραδώσει στην Ευρώπη ποσότητες ρεκόρ της τάξης των 200 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της εταιρείας, Alexey Miller.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ότι οι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 6%, ανερχόμενες σε 101 δισ. κυβικά μέτρα.

«Εάν η ζήτηση φυσικού αερίου από τη Ρωσία εκ μέρους της Ευρώπης εξακολουθήσει με τον τρέχοντα ρυθμό, το 2018 θα κλείσει με την επίτευξη ιστορικού υψηλού στις παραδόσεις αερίου», πρόσθεσε ο Miller.

Η Gazprom καλύπτει στο 30% της ετήσιας ζήτησης φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Πέρυσι ο ρωσικός κολοσσός εξήγαγε στην Ευρώπη περί τα 194,4 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.