Το Ιράν Επιτρέπει τις Εξαγωγές Πετρελαίου από τον Ιδιωτικό Τομέα ως Αντίδραση στις Κυρώσεις των ΗΠΑ

Το Ιράν Επιτρέπει τις Εξαγωγές Πετρελαίου από τον Ιδιωτικό Τομέα ως Αντίδραση στις Κυρώσεις των ΗΠΑ
energia.gr
Δευ, 2 Ιουλίου 2018 - 09:26

Το Ιράν θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες να εξάγουν αργό πετρέλαιο προκειμένου να πληγούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ο Εσάκ Τζαχανγκιρί, πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Χασάν Ροχανί.

«Το ιρανικό αργό θα προσφερθεί στο χρηματιστήριο και ο ιδιωτικός τομέας θα μπορεί να το εξάγει», δήλωσε ο Τζαχανγκιρί σχετικά με τις επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

«Όποιος προσπαθήσει να πάρει το ιρανικό μερίδιο της αγοράς πετρελαίου θα διαπράξει δόλια ενέργεια κατά του Ιράν και μια μέρα θα πληρώσει γι' αυτό», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Χασάν Ροχανί πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στην Ελβετία, όπου θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης (JCPOA).

Τον Ιρανό πρόεδρο θα υποδεχτεί στην Ζυρίχη ο ομόλογος του της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Αλέν Μπερσέ, με την απόδοση επίσημων στρατιωτικών τιμών αρχηγού κράτους. Η πρώτη επίσημη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Βέρνη, με την συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών.