Immensa Technology Labs και Consolidated Contractors Company Αναβιώνουν τις Τεχνικές Χύτευσης Σκυροδέματος Μέσω 3D Εκτύπωσης

Immensa Technology Labs και Consolidated Contractors Company Αναβιώνουν τις Τεχνικές Χύτευσης Σκυροδέματος Μέσω 3D Εκτύπωσης
energia.gr
Πεμ, 5 Ιουλίου 2018 - 17:08

Η παγκοσμίως πρώτη προσπάθεια αναδεικνύει  τη δυνατότητα3D εκτύπωσης μεγάλου μεγέθους ως εργαλείου που θα καταστήσει τους αρχιτέκτονες τους κύριους κατασκευαστές του 21ου αιώνα

H Immensa Technology Labs, η κορυφαία εταιρεία προσθετικών κατασκευών (ΑΜ-Additive Manufacturing ή τρισδιάστατης εκτύπωσης) των ΗΑΕ, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο ηγέτη στον κλάδο των κατασκευών, την εταιρεία Consolidated Contractors Company (CCC), ανακοίνωσε το αποτέλεσμα μιας παγκοσμίως πρώτης κοινής προσπάθειας για την ανάκτηση μιας σειράς τεχνικών χύτευσης σκυροδέματος με τη βοήθεια της 3Dεκτύπωσης  μεγάλου μεγέθους. Η «Sensorial Adaptive Concrete Screen» αναπτύχθηκε με το NOWlab, το Τμήμα Καινοτομίας τηςBig Rep, που εδρεύει στο Βερολίνο.

Η «Sensorial Adaptive Concrete Screen» παρουσιάζει τεχνικές που κάποτε χρησιμοποιούνταν από εξειδικευμένους τεχνίτες, αλλά πλέον τους έχει ξαναδώσει ζωή μέσα από εξειδικευμένες ψηφιακές κατασκευές. Ειδικότερα, αναδεικνύει την τρισδιάστατη εκτύπωση ως εργαλείο που θα επιτρέψει στους αρχιτέκτονες να γίνουν κύριοι κατασκευαστές του 21ου αιώνα, αποκτώντας τον άμεσο έλεγχο της 1:1παραγωγής των σχεδίων τους.

Ο Fahmi Al-Shawwa, CEO της Immensa, δήλωσε: «Αυτή η πρωτοποριακή ανακάλυψη σηματοδοτεί την τεράστια δυνατότητα που προσφέρει η 3D εκτυπωμένη μακέτα έργου, προκειμένου να μειώσει και να απλουστεύσει σημαντικά τη διαδικασία από το αρχιτεκτονικό στούντιο στο εργοτάξιο. Προσφέρει αποδεδειγμένες μεθόδους χύτευσης σκυροδέματος στα σημερινά εργοτάξια, ανανεωμένες για τη σύγχρονη εποχή, προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία. Αυτή η εξέλιξη εκπληρώνει την αποστολή της Immensa στην προώθηση της καινοτομίας στη βιομηχανία 3D εκτύπωσης και τονίζει τα μοναδικά οφέλη αυτής της μεθόδου κατασκευής, καταδεικνύοντας πώς μπορούν να ωφεληθούν οι εταιρείες στον τομέα των κατασκευών. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε επιτύχει μια παγκόσμια πρωτιά στον κλάδο μας, γεγονός που ενισχύει τη φήμη του Ντουμπάι ως ανερχόμενου παγκόσμιου κόμβου για την 3Dεκτύπωση, σύμφωνα με την “Dubai 3D Printing Strategy”».

Η «Sensorial Adaptive Concrete Screen» είναι κατασκευασμένη από τρισδιάστατο τυπωμένο καλούπι που παράγεται στον εκτυπωτή Big Rep ONE 3D της ImmensaLabs. Η ενσωματωμένη στον αισθητήρα οθόνη ενεργοποιείται με το απλό άγγιγμα ενός χεριού στην εξωτερική επιφάνεια του τσιμεντένιου τοίχου και στη συνέχεια ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα λειτουργικά 3D εκτυπωμένα εξαγωνικά φωτιστικά μέσα στο πλέγμα.

Ο Aref Boualwan, Manager M.I.S. & Business Processes Re-engineering της Consolidated Contractors Company, δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση της κατασκευαστικής βιομηχανίας, που προέκυψε μέσα από αναβαθμίσεις, όπως η οθόνη Sensorial Adaptive Concrete Screen σε συνεργασία με την Immensa, ήταν κρίσιμη για την κάλυψη των αναγκών σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η εποχή των κατασκευών και της μηχανικής αλλάζει δραματικά -και είμαστε έτοιμοι στο προσκήνιο, συνεργαζόμενοι με κορυφαίους οργανισμούς για να δράξουμε ευκαιρίες που θα μεταμορφώσουν πραγματικά τη βιομηχανία και την κοινωνία μας τα επόμενα χρόνια. Οι αισθητήρες στην οθόνη είναι καταπληκτικοί- ενεργοποιούνται με την αφή του χεριού, επιτρέποντας έτσι σε οποιοδήποτε κομμάτι σκυροδέματος να γίνει ένας διακόπτης. Οι αρχιτέκτονες έχουν πλέον άμεσο έλεγχο της ανάπτυξης των σχεδίων τους - αυτή η λειτουργικότητα μιας επιφάνειας σκυροδέματος είναι η πρώτη του είδους της. Ο δυνητικός αντίκτυπος αυτής της τεχνολογίας είναι απεριόριστος - και είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που παρουσιάσαμε αυτά τα παγκοσμίως πρώτα αποτελέσματα με την Immensa».

Έτοιμο για χρήση χωρίς πρόσθετη πιστοποίηση, το3D τυπωμένο καλούπι  επιτρέπει αναλύσεις που δεν μπορούν να επιτευχθούν με τρισδιάστατη εκτύπωση σκυροδέματος. Με την τεχνολογία μεγάλης κλίμακας 3D εκτύπωσης, όπως αυτή της BigRep, οι εταιρείες διαθέτουν τώρα τα εργαλεία για την παραγωγή των απαιτούμενων μερών σε μεγάλη κλίμακα.

Η υπερσύγχρονη εγκατάσταση της Immensa στεγάζει πλέον 10 συστήματα 3Dεκτύπωσης και προσφέρει πάνω από 30 υλικά παραγωγής. Είναι εξοπλισμένη για τη δημιουργία και την κατασκευή εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας, εξαρτημάτων και εξειδικευμένων πρωτοτύπων για πελάτες σε ποικίλες βιομηχανίες, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα προηγμένων τεχνολογιών, όπως η SLS, η στερεοφωνική λιθογραφία (SLA), η εξώθηση (FDM) και εκτόξευση υλικού.

Η Immensa Technology Labs είναι η κορυφαία εταιρεία παραγωγής προσθετικών κατασκευών (AM / 3D εκτύπωσης) των ΗΑΕ, ενώ η  Consolidated Contractors Company(CCC) είναι παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο της μηχανικής και των κατασκευών.