Δύο Δεξαμενόπλοια LNG της Novatek Διέσχισαν τη Διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας Χωρίς την Υποστήριξη Παγοθραυστικών Πλοίων

Δύο Δεξαμενόπλοια LNG της Novatek Διέσχισαν τη Διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας Χωρίς την Υποστήριξη Παγοθραυστικών Πλοίων
energia.gr
Παρ, 6 Ιουλίου 2018 - 13:09

Τα δεξαμενόπλοια Arc7 της Novatek, εξειδικευμένα για μεταφορές στην Αρκτική, εγκαινίασαν τη φετινή περίοδο μεταφορών στη Διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, μεταφέροντας LNG που είχε παραχθεί από τη ρωσική μονάδα στη χερσόνησο Yamal.

Τα δεξαμενόπλοια Vladimir Rusanov και Eduard Toll πραγματοποίησαν τις πρώτες μεταφορές ρωσικού LNG μέσω της Διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας χωρίς τη συνοδεία ειδικών παγοθραυστικών πλοίων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Novatek, το ταξίδι των δύο αυτών πλοίων σηματοδοτήσει την έναρξη των τακτικών μεταφορών LNG μέσω της Διαδρομής της Βόρειας Θάλασσας, η οποία κατέστη δυνατή λόγω των μοναδικών χαρακτηριστικών των εξειδικευμένων πλοίων μεταφοράς LNG που αναπτύχθηκαν από την εταιρεία για την εξυπηρέτηση των μονάδων στην Αρκτική.

Το πλοίο Vladimir Rusanov διέσχισε τη Βόρεια Θάλασσα και έφτασε στο Βερίγγειο Πορθμό, ενώ το Eduard Toll κατευθύνθηκε στα ανοιχτά προς τη θάλασσα Τσούκτσι του Αρκτικού ωκεανού.

Αμφότερα τα δεξαμενόπλοια κατευθύνονται τώρα προς το κινεζικό λιμάνι Jiangsu Rudong.

«Το γεγονός ότι τα δεξαμενόπλοια διέσχισαν το καλυμμένο από πάγο τμήμα της διαδρομής σε μόλις εννέα ημέρες χωρίς την υποστήριξη παγοθραυστικών πλοίων επιβεβαιώνει τις εξαιρετικές παγοθραυστικές ικανότητες των πλοίων Arc7», επεσήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Novatek, Leonid Mikhelson.