Μείωση Παραγωγής του Αμερικανικού Αργού Ανέμεναν οι Αγορές -Τους Προέκυψε Αύξηση

Μείωση Παραγωγής του Αμερικανικού Αργού Ανέμεναν οι Αγορές -Τους Προέκυψε Αύξηση
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 24 Ιουλίου 2018 - 10:40

Αύξηση παρουσίασαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ, την προηγούμενη εβδομάδα, παρά τις προσδοκίες της αγοράς για μείωσή τους, όπως ανακοίνωσε η Energy Information Administration (EIA) της χώρας

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,8 εκατ. βαρέλια, ή ποσοστό 1,4%, για να διαμορφωθούν  στα 411,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου.

Οι προσδοκίες των αγορών για τα αποθέματα κατεδείκνυαν κάμψη 3,6 εκατ. βαρελιών. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα συνολικά πετρελαϊκά αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12,6 εκατ. βαρέλια.

Παράλληλα, τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, που δεν περιλαμβάνονται στα εμπορικά αποθέματα μαύρου χρυσού, παρέμειναν αμετάβλητα, στα 660 εκατ. βαρέλια. Τα αποθέματα βενζίνης, από την άλλη πλευρά, μειώθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια, ή ποσοστό 1,3%, στα 235,8 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Οι αντίστοιχες προσδοκίες των αγορών για τα αποθέματα βενζίνης αναφέρονταν σε μείωση ύψους 44.000 βαρελιών, ύστερα από την υποχώρησή τους κατά 700.000 βαρέλια, την προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η παραγωγή του αμερικανικού ελαφρού αργού πετρελαίου του Δυτικού Τέξας, αυξήθηκε κατά 50.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) και έφθασε στα 11 εκατ. bpd για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουλίου. Όλες οι αυξήσεις της παραγωγής που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, προήλθαν από την Αλάσκα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για την 25η συναπτή εβδομαδιαία αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, τις τελευταίες 27 εβδομάδες.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται να προσεγγίσει,  κατά μέσο όρο, τα 10,8 εκατ. Bpd το τρέχον έτος και τα 11,8 εκατ. Bpd το επόμενο, σύμφωνα με την έκθεση της ΕΙΑ, για τον μήνα Ιούλιο.