Siemens & Ptnrs. Παραδίδουν σε Χρόνο-Ρεκόρ τη Μεγαλύτερη Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου στην Αίγυπτο

Siemens & Ptnrs. Παραδίδουν σε Χρόνο-Ρεκόρ τη Μεγαλύτερη Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας Συνδυασμένου Κύκλου στην Αίγυπτο
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τρι, 24 Ιουλίου 2018 - 18:56

Η Siemens και οι συνεργάτες της, Orascom Construction και Elsewedy Electric, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Αιγύπτου ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση, σε χρόνο ρεκόρ, του μεγαλύτερου έργου στον τομέα της ενέργειας της χώρας

Οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, Beni Suef, Burullus και Νew Capital της Αιγύπτου, που απαρτίζουν το τεράστιο αυτό ενεργειακό σχέδιο, θα προσθέσουν, συνολικά, 14,4 γιγαβάτ (GW) νέα δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο εθνικό δίκτυο της Αιγύπτου, που θεωρείται ικανή για να καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρισμού 40 εκατ. πολιτών της χώρας.

Η προηγμένη τεχνολογία παραγωγής ενέργειας της Siemens που χρησιμοποιήθηκε για την ολοκλήρωση του ενεργειακού σχεδίου-γίγας, περιλαμβάνει τρία εργοστάσια συνδυασμένου κύκλου, συνολικής ισχύος 4,8 gigawatt καθώς και 12 αιολικά πάρκα με περίπου 600 ανεμογεννήτριες.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου και η διοίκηση της Siemens κατέγραψαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην εκτέλεση σύγχρονων ενεργειακών έργων, που απέδωσαν 14,4 GW ηλεκτρικής ισχύος σε μόλις 27,5 μήνες.

Η κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 1.200 μεγαβάτ, διαρκεί, συνήθως, 30 μήνες.

Για το φιλόδοξο αυτό ενεργειακό έργο της Αιγύπτου, η Siemens με τους εταίρους της, δημιούργησε δώδεκα σταθμούς παραγωγής, σε χρόνο- ρεκόρ, και τους συνέδεσε με το δίκτυο.