Οι προβλέψεις για την παραγωγή αργού πετρελαίου της Ρωσίας, για το 2018, αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω. Η Μόσχα θα προσθέσει παραγωγική δυνατότητα ύψους 3,5 εκατ. τόνων αργού για να τη διαμορφώσει στους 551 εκατ. τόνους, ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε στην Μόσχα, ο κ. Novak ανέφερε ότι για το 2019, οι εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου αναθεωρήθηκαν, επίσης, ανοδικά, στους 555 εκατ. τόνους. «Μπορεί να επέλθουν μεταβολές στις εκτιμήσεις για την παραγωγή πετρελαίου, αναλόγως των εξελίξεων που θα προκύψουν στην αγορά μαύρου χρυσού», τόνισε ο ίδιος.

Χάρη στην ελαστικότητα στο ζήτημα των ποσοστώσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου του OPEC, τον Ιούνιο, η Ρωσία μπόρεσε να αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της για την παραγωγή πετρελαίου, εξήγησε ο κ. Novak.

Στις 23 Ιουνίου, ο ΟPEC και ορισμένες από τις χώρες που δεν είναι μέλη του διεθνούς καρτέλ, αποφάσισαν να αυξήσουν κατά, περίπου, ένα εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) την παγκόσμια προσφορά μαύρου χρυσού, αρχής γενομένης από την πρώτη του μήνα που διανύουμε. Υπό το πρίσμα της απόφασης, η Ρωσία αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά περίπου 200 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως.

Εν τω μεταξύ, τα νέα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ρωσίας έδειξαν ότι η εγχώρια παραγωγή πετρελαίου υποσκέλισε την αντίστοιχη της Σαουδικής Αραβίας, τον Μάιο.

Τον Μάιο, η Ρωσία παρήγαγε 10,6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ενώ η Σαουδική Αραβία παράγει 9,99 εκατομμύρια βαρέλια.