Ο ιταλικός όμιλος Enel κατέγραψε ρεκόρ εγκατεστημένης ανανεώσιμης ισχύος για το διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουνίου 2018, συνδέοντας στο δίκτυο διάφορων χωρών 3,4 GW ισχύος.

Ο Francesco Starace, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής του ιταλικού ενεργειακού κολοσσού, δήλωσε σχετικά: «Συνδέσαμε στο δίκτυο 3,4 GW νέας ανανεώσιμης ισχύος σε όλο τον κόσμο στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου 2017 και Ιουνίου 2018, σημειώνοντας ένα ακόμη ιστορικό υψηλό για την ισχύ που εγκαταστάθηκε σε περίοδο 12 μηνών από οποιονδήποτε παίκτη στον τομέα των ΑΠΕ».

Ο επικεφαλής της Enel σημείωσε, ακόμη, ότι ο Όμιλος «συνέχισε την έως τώρα πορεία του παρουσιάζοντας εύρωστα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2018 και καταγράφοντας περαιτέρω αύξηση των κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), η οποία οφείλεται κυρίως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου, τα καθαρά συνήθη έσοδά του ανέρχονται σε περίπου € 1,89 δισ. το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με περίπου € 1,81 δισ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 4,6%.

Τα EBITDA της Enel ανήλθαν σε € 7,86 δισ. κατά το πρώτο εξάμηνο, αυξημένα κατά 2,3% σε σύγκριση με πέρυσι.

«Η αύξηση στους οικονομικούς δείκτες αντανακλά την οργανική ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τις αυξήσεις στα τιμολόγια διανομής σε Αργεντινή και Ισπανία και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους από τους τελικούς πελάτες σε Ισπανία και Ρουμανία, παράγοντες οι οποίοι υπερκάλυψαν κατά πολύ τις απώλειες των συναλλαγματικών ισοτιμιών στη Νότια Αμερική», ανέφερε η δήλωση.

Ο Starace χαιρτέτισε, επίσης, την «ικανοποιητική πρόοδο» της νέας επιχειρηματικής γραμμής Enel X σε τομείς όπως η ανταπόκριση στη ζήτηση.

«Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης περιόδου, ολοκληρώσαμε δύο σημαντικές συμφωνίες, την απόκτηση της Eletropaulo, εταιρείας διανομής ηλεκτρική ενέργειας της Βραζιλίας και την εξαγορά μεριδίου στην Ufinet International, διαχειριστή υπερ-ευρυζωνικών δικτύων, εδραιώνοντας τη θέση μας ως κορυφαίου παγκόσμιου παίκτη στον τομέα των υποδομών», τόνισε.

Ο Starace πρόσθεσε ότι, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητα των δραστηριοτήτων του Ομίλου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η Enel θα συνεχίσει να εστιάζει στη βιομηχανική ανάπτυξη, επενδύοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις υποδομές και τα δίκτυα, προωθώντας παράλληλα την πλήρη ψηφιοποίηση της εταιρείας.

«Η απλοποίηση της δομής του Ομίλου θα συνεχιστεί, όπως και η ενσωμάτωση των επιχειρήσεων που εξαγοράστηκαν πρόσφατα. Η εύρωστη απόδοση στο πρώτο εξάμηνο μας δίνει τη σιγουριά ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας για ολόκληρο το 2018», κατέληξε.

Η Enel είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στον κόσμο. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σε 34 χώρες, σε πέντε ηπείρους. Διαχειρίζεται ηλεκτροπαραγωγική ισχύ της τάξης των 88 GW, ενώ πωλεί φυσικό αέριο και διανείμει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα δίκτυο μήκους περίπου 2,2 εκατ. χιλιομέτρων.