Η Τεχνολογική Καινοτομία και η Αυξημένη Μεταποιητική Δραστηριότητα Επεκτείνουν τον Τομέα Αιολικής Ενέργειας των ΗΠΑ

Η Τεχνολογική Καινοτομία και η Αυξημένη Μεταποιητική Δραστηριότητα Επεκτείνουν τον Τομέα Αιολικής Ενέργειας των ΗΠΑ
energia.gr
Παρ, 3 Αυγούστου 2018 - 17:07

Σε φάση έντονης ανάπτυξης βαίνει η αιολική ενέργεια στις Ηνωμένες Πολιτεέις της Αμερικής. Ο αριθμός των υπό κατασκευή έργων αιολικής ενέργειας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού κατέγραψε νέα υψηλά επίπεδα όπως έδειξαν τα στοιχεία της έκθεσης, για το δεύτερο τρίμηνο τρέχοντος έτους, που δημοσιοποίησε η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (AWEA)

Στην Έκθεση Αγοράς Αιολικής Ενέργειας για το β' τρίμηνο του 2018 φαίνεται ότι το εν λόγω χρονικό διάστημα ξεκίνησε η κατασκευή αιολικών έργων συνολικής ισχύος 5.322 μεγαβάτ, κάτι που αυξάνει τη συνολική, υπό κατασκευή, ισχύ στις ΗΠΑ, στα 18.987 μεγαβάτ.

«Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας είναι μία μηχανή δημιουργίας θέσεων εργασίας που πλέον δουλεύει σε υψηλότερη ταχύτητα», δήλωσε ο Τομ Κίρναν, Διευθύνων Σύμβουλος της ένωσης. «Όλοι οι Αμερικανοί θα επωφεληθούν από αυτό, καθώς ο αριθμός ρεκόρ αιολικών πάρκων υπό κατασκευή προσφέρει νέα έσοδα στις αγροτικές κοινότητες και οικονομικά προσιτή ενέργεια στους καταναλωτές», πρόσθεσε.

Εκτός από τα έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή, άλλα 3.901 μεγαβάτ ισχύος, νέας αιολικής ενέργειας, βρίσκονταν σε στάδιο προηγμένης ανάπτυξης, κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018. Η συνολική δυναμικότητα βραχυπρόθεσμης ανάπτυξης αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ, που συμπεριλαμβάνει τόσο έργα υπό κατασκευή, όσο και σε προηγμένο στάδιο ανάπτυξης, αυξήθηκε κατά 13% σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, για να ανέλθει στα 37.794 μεγαβάτ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέστησαν συνολική ισχύ της τάξης των 626 μεγαβάτ το τρέχον τρίμηνο, γεγονός που διαμορφώνει την ισχύ στα 1.032 μεγαβάτ.

Στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι η μείωση του κόστους, χάρη στην εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών, καθώς και ο αναπτυσσόμενος εγχώριος μεταποιητικός τομέας απετέλεσαν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανάπτυξη του τομέα.