Οι επενδυτές που έχουν θέσεις short στη μετοχή τον κατηγορούν για χειραγώγηση της αγοράς, καθώς δεν εξήγησε από πού θα προέλθουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας

To τουιτάρισμα-βόμβα του Elon Musk ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τη μετοχή της Tesla από το χρηματιστήριο έχει αρχίσει να προκαλεί αρνητικό αντίκτυπο. Τα πράγματα κλιμακώθηκαν καθώς δυσαρεστημένοι επενδυτές κατέθεσαν μήνυση σε βαρος του.

O Αμερικανός επιχειρηματίας αποκάλυψε, την περασμένη Τρίτη, πως η έξοδος από το χρηματιστήριο μπορεί να είναι το καλύτερο μονοπάτι για την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Όπως σημείωσε, εξετάζει την αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street με μια συμφωνία που θα του αποφέρει 72 δισ. δολάρια και θα αποτιμά την εταιρεία στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

Τα σχόλια του απέφεραν άλμα ύψους 11% για τη μετοχή της εταιρείας, που κινήθηκε σε επίπεδα πλησίον των 380 δολασρίων, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε πτωτική πορεία.

Οι επενδυτές που διατηρούν short θέσεις στη μετοχή τον κατηγορούν για χειραγώγηση της αγοράς, καθώς δεν εξήγησε από πού θα προέλθουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι Kalman Isaacs και William Chamberlain μήνυσαν τον κ. Musk με την κατηγορία ότι παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και «φούσκωσε» τεχνητά την μετοχή της Tesla, «εξολοθρεύοντας» τους short-sellers.

O κ. Musk και η Tesla δεν έχουν προβεί, ακόμη,  σε κανένα σχόλιο αναφορικά με τη μήνυση, που κατατέθηκε σε δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο.