Η προσφορά εκτός OPEC, συμπεριλαμβανομένων των υγρών προϊόντων φυσικού αερίου που παρήγαγαν οι χώρες μέλη του καρτέλ, αυξήθηκε κατά 0,64 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανερχόμενη κατά μέσο όρο σε 66,20 εκατ. βαρέλια ημερησίως, υψηλότερη κατά 2,41 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε ετήσια βάση (y-o-y).
Παράλληλα, η πρόβλεψη για την προσφορά πετρελαίου το 2018 από τις χώρες εκτός OPEC αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά 73.000 βαρέλια ημερησίως σε σύγκριση με την προηγούμενη μηνιαία έκθεση πετρελαϊκής αγοράς, διαμορφούμενη κατά μέσο όρο σε 59,62 εκατ. βαρέλια ημερησίως, κυρίως λόγω της ανοδικής προσαρμογής στην πρόβλεψη της Κίνας λόγω της αυξημένης σε σχέση με τις προβλέψεις προσφοράς κατά το α΄ εξάμηνο του έτους.
«Η ανάπτυξη σε ετήσια βάση αναθεωρήθηκε επίσης προς τα πάνω κατά 0,08 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ανερχόμενη πλέον σε 2,08 εκατ. βαρέλια ημερησίως», ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση αναφέρει ότι το 2018, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο από τις χώρες μέλη του Οργανισμού αναμένεται να διαμορφωθεί σε 32,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, 0,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως χαμηλότερη σε σύγκριση με το 2017.
Παράλληλα, η ζήτηση για αργό πετρέλαιο από τις χώρες μέλη του OPEC το επόμενο έτος προβλέπεται να φθάσει τα 32 εκατ. βαρέλια ημερησίως, περίπου 0,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως χαμηλότερη από το επίπεδο 2018.
Ωστόσο, η ανάπτυξη σε ετήσια βάση αναθεωρήθηκε προς τα πάνω κατά μόλις 34.000 βαρέλια ημερησίως, ανερχόμενη κατά μέσο όρο σε 2,13 εκατ. βαρέλια ημερησίως, λόγω των αναθεωρήσεων προς τα κάτω στις προβλέψεις εφοδιασμού των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.
«Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Καζακστάν, η Αυστραλία και η Μαλαισία είναι οι χώρες στις οποίες αποδίδεται κατά κύριο λόγο η ανάπτυξη, ενώ το Μεξικό και η Νορβηγία αναμένεται να σημειώσουν τις μεγαλύτερες μειώσεις», ανέφερε η έκθεση.
Η έκθεση υπογράμμισε ότι η πρόβλεψη για το 2019 εξακολουθεί να υπόκειται σε πολλές αβεβαιότητες.