Οι Αυστραλοί Απέκλεισαν για το Φόβο της Κατασκοπείας την Κινεζική Huawei από το Νέο Δίκτυο 5G

Οι Αυστραλοί Απέκλεισαν για το Φόβο της Κατασκοπείας την Κινεζική Huawei από το Νέο Δίκτυο 5G
energia.gr
Πεμ, 23 Αυγούστου 2018 - 15:55

Η Αυστραλία αποφάσισε να αποκλείσει την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών προϊόντων Huawei Technologies από τη νέα γενιά του δικτύου 5G, επικαλούμενη ανησυχίες  για πιθανή κυβερνοκατασκοπεία από πλευράς Πεκίνου

Την Πέμπτη, η Καμπέρα ανακοίνωσε ότι εταιρείες οι οποίες "είναι πιθανό να υπόκεινται σε εξωθεσμικές κυβερνητικές οδηγίες που αντίκεινται στο αυστραλιανό νομικό πλαίσιο" δεν μπορούν να εγγυηθούν την κυβερνοασφάλεια. Στη δήλωση δεν αναφέρονται ρητά οι κινεζικές εταιρείες, ωστόσο η Huawei ανέφερε ότι η ίδια και η ZTE βρίσκονται μεταξύ των εταιρειών που αποκλείονται.

"Πρόκειται για εξαιρετικά απογοητευτική εξέλιξη για τους καταναλωτές", σημείωσε η Huawei Australia μέσωTwitter. "Η Huawei είναι εκ των παγκόσμιων ηγετών στο 5G. Παρέχει με ασφάλεια ασύρματη τεχνολογία στην Αυστραλία εδώ και περίπου 15 χρόνια", συμπλήρωσε.

Οι υπηρεσίες Πληροροφιών της Αυστραλίας πίεζαν εδώ και καιρό για τον αποκλεισμό της Huawei από τη νέα γενιά του δικτύου 5G, μολονότι ως πρόσφατα κυριαρχούσε η αίσθηση ότι θα υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν μοιραστεί σχετικές ανησυχίες με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκομ Τέρνμπουλ στην Ουάσινγκτον πριν από περίπου έναν χρόνο.

(capital.gr)