Ο ρωσικός όμιλος Καλάσνικοφ, γνωστός παγκοσμίως για το αυτόματο τουφέκι AK-47, παρουσίασε το πρωτότυπο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με σαφή… ρετρό εμφάνιση, το οποίο, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, θα ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού για τα Tesla του Elon Musk.

Ο ρωσικός όμιλος παρουσίασε το πρωτότυπου του ηλεκτρικού CV-1, σε χρώμα γαλάζιο, σε πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα περίχωρα της Μόσχας.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το CV-1, εμπνευσμένο από ένα σοβιετικό hatchback που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1970, είναι ένα «επαναστατικό σούπερ όχημα τελευταίας τεχνολογίας».

Η όμιλος, σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε χθες, Πέμπτη, αναφέρει ότι το CV-1 διαθέτει μια σειρά «πολύπλοκων συστημάτων» με τεχνολογία που «θα μας επιτρέψει να ενταχθούμε στην κλάση των διεθνών κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Καλάσνικοφ, όταν αναπτυχθεί πλήρως, το αυτοκίνητο θα φθάνει σε μέγιστη ταχύτητα αρκετές φορές υψηλότερη από τα υπάρχοντα ηλεκτρικά οχήματα και θα μπορεί να διανύσει διαδρομή 350 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Δεδομένου ότι πρόκειται για πρωτότυπο, λεπτομέρειες όπως η τιμή του αυτοκινήτου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές.

Η Kalashnikov επιδιώκει να επεκταθεί σε διαφορετικές κατευθύνσεις και πρόσφατα λάνσαρε μια συλλογή ενδυμάτων και μια σειρά αντικειμένων προσωπικής χρήσης, από ομπρέλες έως θήκες κινητών τηλεφώνων.

Ωστόσο, η απόφασή της να δραστηριοποιηθεί στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων αντιμετωπίστηκε με ποικίλες αντιδράσεις στη Μόσχα. Οι χρήστες των social media στράφηκαν γρήγορα στη σελίδα της εταιρείας στο Facebook για να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με τη «ρωσική απάντηση στην Tesla», με κάποιους να σχολιάζουν τον «αστείο» σχεδιασμό του αυτοκινήτου που «μοιάζει με ζόμπι» και άλλους να επαινούν την εμφάνισή του.

«Τα τανκς σας είναι τέλεια, αλλά θα ήταν καλύτερα να μείνετε μακριά από τα αυτοκίνητα», έγραψε ένας χρήστης.