Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 90 του ν. 4001/2011 (ΦΕΚ Α’ 179), όπως ισχύει, ο Κανονισμός Αδειών Φυσικού Αερίου κατόπιν της υπ΄ αριθμ. 5/2018 συμπληρωματικής γνωμοδότησης της ΡΑΕ.

Η χορήγηση, τροποποίηση, μεταβίβαση και ανάκληση των ακολούθων Αδειών φυσικού αερίου διέπονται από τον Κανονισμό:

α) Άδεια Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (Άδεια ΑΣΦΑ).

β) Άδεια Διαχείρισης Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (Άδεια Διαχείρισης ΑΣΦΑ).

γ) Άδεια Διανομής Φυσικού Αερίου (Άδεια Διανομής).

δ) Άδεια Διαχείρισης Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου (Άδεια Διαχείρισης Δικτύου Διανομής).

ε) Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου σε Τελικούς Πελάτες (Άδεια Προμήθειας).

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι στο Κεφάλαιο Β’ του Κανονισμού περιλαμβάνονται οι διατάξεις σχετικά με τη Διαδικασία Υποβολής Αιτήσεων, στο Κεφάλαιο Γ’ γίνετε αναφορά στη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων και λήψης απόφασης για τη χορήγηση των Αδειών, στο Κεφάλαιο Δ’ περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την τροποποίηση και ανάκληση αδειών. Ειδικότερα, στο Κεφάλαιο Ε’ περιλαμβάνονται διατάξεις για την Άδεια ΑΣΦA ενώ στο Κεφάλαιο ΣΤ’ περιλαμβάνονται ειδικότερες διατάξεις για την Άδεια Διαχείρισης ΑΣΦΑ.

Τα υπόλοιπα Κεφάλαια του Κανονισμού (Ζ’, Η’ και Θ’) αναφέρονται σε ειδικότερες διατάξεις σχετικά με την Άδεια Διανομής Φυσικού Αερίου, την Άδεια Διαχείρισης Δικτύου Διανομής και την Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου σε Τελικούς Πελάτες.

Για πληρέστερη ενημέρωση επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A9%CE%9B%CE%A0%CE%A44653%CE%A08-2%CE%9E%CE%A7

Σχετικά Αρχεία