OPEC: Στο 109% η Συμμόρφωση με τη Συμφωνία για την Περικοπή της Πετρελαϊκής Παραγωγής τον Ιούλιο

OPEC: Στο 109% η Συμμόρφωση με τη Συμφωνία για την Περικοπή της Πετρελαϊκής Παραγωγής τον Ιούλιο
energia.gr
Παρ, 31 Αυγούστου 2018 - 13:15

Οι χώρες εντός και εκτός OPEC που συμμετέχουν στη συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου επέδειξαν τον Ιούλιο «σημαντική πρόοδο», επιτυγχάνοντας συμμόρφωση της τάξης του 109% με τους στόχους που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η Κοινή Υπουργική Επιτροπή (JMMC) που είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της εφαρμογής της συμφωνίας επανεξέτασε τη μηνιαία έκθεση που εκπόνησε η Κοινή Τεχνική Επιτροπή, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτή τα επίπεδα συνολικής συμμόρφωσης των χωρών, καθώς και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου.

Η JMMC εξέφρασε τη «γενική ικανοποίησή» της για τη συλλογική επίδοση -κατά το μήνα Ιούλιο- των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία. Παράλληλα, ικανοποίηση εξέφρασε και για τα πρόσφατα θεμελιώδη της αγοράς που δείχνουν «καλή ισορροπία» μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, λαμβάνοντας υπόψη τους εποχιακούς παράγοντες.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η επόμενη συνεδρίαση της JMMC είναι προγραμματισμένο να λάβει χώρα στο Αλγέρι στις 23 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Αλγέρι, η JMMC θα επανεξετάσει το σχέδιο παρακολούθησης των γενικών θεμελιωδών της αγοράς και των επιπέδων συμμόρφωσης για το υπόλοιπο του 2018, καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας που θα θεσπιστεί για την περίοδο μετά το 2019.