Το Ομάν Καθησυχάζει τις Διεθνείς Αγορές: Το Πετρέλαιο δεν θα Υπερβεί τα 80 Δολάρια Φέτος

Το Ομάν Καθησυχάζει τις Διεθνείς Αγορές: Το Πετρέλαιο δεν θα Υπερβεί τα 80 Δολάρια Φέτος
energia.gr
Δευ, 3 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:47

Οι τιμές του πετρελαίου είναι απίθανο να υπερβούν σημαντικά, τα 75 δολάρια το βαρέλι, έως τα τέλη του έτους υποστήριξε, μιλώντας στο δίκτυο CNBC την Δευτέρα, ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Ομάν, ο οποίος  δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «λογικά», τα υφιστάμενα επίπεδα των τιμών. «Για το υπόλοιπο του έτους, εικάζω ότι θα παρατηρήσουμε μια σταθεροποίηση στο εύρος διακύμανσης μεταξύ των 70 και των 80 δολαρίων το βαρέλι», ανέφερε ο Mohammed bin Hamad Al Rumhy

«Αυτή είναι και η βούληση όλων όσοι συνεργαζόμαστε με τις χώρες-μέλη του ΟPEC με στόχο να προμηθεύουμε την αγορά με όσες ποσότητες αργού χρειάζεται προκειμένου οι καταναλωτές να μην επηρεάζονται δυσμενώς», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η διακύμανση των τιμών μεταξύ των 70 και 80 δολαρίων μας επιτρέπουν να προχωρούμε σε επενδύσεις στον τομέα και μας εγγυώνται ένα πιο προσοδοφόρο μέλλον σε σύγκριση με την περίοδο που η τιμή του μαύρου χρυσού είχε κατρακυλήσει στην περιοχή των 30 με 40 δολαρίων το βαρέλι», είπε  ο υπουργός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του Αραβικού Εμιράτου.

Ο ίδιος διέψευσε τις εκτιμήσεις ορισμένων αναλυτών ότι η τιμή του αργού πετρελαίου είναι πιθανό να φθάσει στα 90 δολάρια το βαρέλι.

Το Ομάν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στη Μέση Ανατολή που δεν αποτελεί μέλος του OPEC. Μαζί με την Ρωσία, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα εκτός του διεθνούς καρτέλ, το εμιράτο είχε υπογράψει συμφωνία, στα τέλη του 2016, για τη μείωση της παραγωγής, προκειμένου να στηριχθούν ανοδικά οι τιμές.

Τέλος, ο υπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την επίδραση που θα μπορούσε να έχει η μείωση της ροής πετρελαίου από το Ιράν προς τις διεθνείς αγορές λόγω των αμερικανικών κυρώσεων, καθώς, όπως τόνισε, υπάρχουν άλλες χώρες στην περιοχή που είναι έτοιμες να αυξήσουν τη δική τους παραγωγή για να αντισταθμίσουν τις απώλειες και να συγκρατήσουν τις τιμές σε ένα αποδεικτό επίπεδο.