Ο Διάσημος Υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Αφήνει στα Κρύα του Λουτρού τον Μακρόν

Ο Διάσημος Υπουργός Περιβάλλοντος της Γαλλίας Αφήνει στα Κρύα του Λουτρού τον Μακρόν
energia.gr
Τρι, 4 Σεπτεμβρίου 2018 - 17:13

Παραιτήθηκε αιφνιδίως από τη θέση του στην κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν,  ο υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας, Νικολά Ουλό. «Είμαι αποφασισμένος να αποχωρήσω από την κυβέρνηση», δήλωσε ο δημοφιλής, πρώην τηλεοπτικός αστέρας στη Γαλλία στο Inter radio, προσθέτοντας ότι αισθάνθηκε «απομονωμένος», στα περιβαλλοντικά ζητήματα που ανέκυψαν στο υπουργικό συμβούλιο

Ο Mακρόν χάνει, επομένως, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της αριστεράς, ο οποίος πίεζε διαρκώς την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα σε θέματα που αφορούν στο κλίμα.

Ο διορισμός του κ. Ουλό απετέλεσε έκπληξη πρώτου βαθμού  μετά την εκλογική επικράτηση του Γάλλου προέδρου, πέρυσι, καθώς αμφότεροι οι μπροκάτοχοί του στα Ηλύσια Πεδία, ο κ. Νικολά Σαρκοζί και ο κ. Φρανσουά Ολλάντ απέτυχαν να πείσουν τον τηλεοπτικό αστέρα να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις τους.

Ο κ. Ουλό δήλωσε στη France Inter ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο ή τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ για την απόφασή του, επειδή φοβήθηκε μήπως τον μεταπείσουν να παραμείνει στο υπουργείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό δήλωσε ότι «εξέφρασε τη λύπη του», για την αποχώρηση του Νικολά Ουλό.

«Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί παραιτείται από τη στιγμή που είχαμε καταγράψει τόσες επιτυχίες κατά το πρώτο έτος από την ανάληψη των καθηκόντων του, κάτι που του περιποιεί ιδιαίτερη τιμή», δήλωσε ο κ. Γκριβό.

«Δεν κέρδισε όλες τις μάχες που έδωσε, αλλά έτσι είναι τα πράγματα για τους υπουργούς», πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε: «Δεχτήκαμε ένα πλήγμα από το οποίο θα ανακάμψουμε».