Η απόφαση της Κομισιόν να άρει τα εμπορικά τιμολόγια για τις εισαγωγές ηλιακών συλλεκτών από την Κίνα, ανοίγει το δρόμο στην ηλιακή ενέργεια για να μπορέσει να γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2020, υποστηρίζει η Sun Investment Group

Η ΕΕ επιδιώκει να επιτύχει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2020, ενθαρρύνοντας τα κράτη μέλη να διαθέτουν το 15% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ένας στόχος για το 2030 έχει επίσης τεθεί για να επεκτείνει το ποσοστό αυτό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ενέργειας στο 32%.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η απόφαση θα βοηθήσει στον τερματισμό του εμπορικού πολέμου με το Πεκίνο και περιγράφη ως μια «αιχμή της ευρωπαϊκής ηλιακής ενέργειας».

Ολόκληρος ο φωτοβολταϊκός τομέας θα επωφεληθεί πολύ από αυτή την αλλαγή. Η ηλιακή ενέργεια είναι ήδη η πιο ανταγωνιστική μορφή ενέργειας στη Νότια Ευρώπη, δήλωσε ο Deividas Varabauskas, Διευθύνων Σύμβουλος της Sun Investment Group, προσθέτοντας ότι η άρση των τιμολογίων άργησε να πραγματοποιηθεί.

Η χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έχει πολλά δυνητικά πλεονεκτήματα, όπως είναι η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και ο περιορισμός της εξάρτησης από τις αγορές ορυκτών καυσίμων, προεξαρχόντων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορεί, επίσης, να αποδειχτεί ο μοχλός που θα τονώσει την απασχόληση στην ΕΕ, με τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων απασχόλησης σε «πράσινες» τεχνολογίες.