Διαλύεται η Κοινοπραξία M&M Gas- Οι Μετοχές της Motor Oil Περιέρχονται στην "Μυτιληναίος"

Διαλύεται η Κοινοπραξία M&M Gas- Οι Μετοχές της Motor Oil Περιέρχονται στην Μυτιληναίος
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Πεμ, 13 Σεπτεμβρίου 2018 - 18:16

Η Motor Oil αποχωρεί από την κοινοπραξία «M&M Gas», που είχαν δημιουργήσει οι Motor Οil και ο όμιλος Μυτιληναίου στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των διυλιστηρίων της Κορίνθου, κ. Πέτρος Τζαννετάκης

Μιλώντας στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της NRG, της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Τζαννετάκης γνωστοποίησε την κοινή απόφαση των δύο εταιρειών να διαχωρήσουν την ενιαία δραστηριότητά τους στο φυσικό αέριο, προσθέτοντας ότι, το ύψους 50% μερίδιο της Μotor Oil, θα περιέλθει αυτούσιο στην «Μυτιληναίος».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος των διυλιστηρίων Κορίνθου, επισήμανε πως η M&M Gas ήταν εταιρεία ειδικού σκοπού που είχε συσταθεί με σκοπό να διαρρήξει το μονοπώλιο στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου και κατέληξε, λέγοντας πως «τώρα ο σκοπός αυτός ολοκληρώθηκε».

Ο κ. Τζαννετάκης αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο ομίλων διευκρίνισε πως «είναι αγαθές», και τόνισε ότι η κοινή δραστηριότητα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της Korinthos Power στην οποία μετέχει με ποσοστό 65% η «Μυτιληναίος», και με 35% η Μotor Oil, παραμένει αδιατάρακτη.

Ερωτηθείς, τέλος για το εάν η Μotor Oil σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή και νέας μονάδας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με δεδομένες τη δρομολόγηση των αποεπενδύσεων στους λιγνίτες σε ευρωπαϊκό και εγχώριο επίπεδα απάντησε πως, επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί παρόμοια απόφαση, δίχως να την αποκλείει για το προσεχές μέλλον.

Σχετικά με την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil τόνισε ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι μεγάλοι και σοβαροί οίκοι, με συνέπεια να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός ο οποίες θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα για όλους και για τους καταναλωτές.

Όσον αφορά στα μελλοντικά σχέδια της Motor Oil αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των logistics – με στόχο την αγορά των Βαλκανίων - με την επέκταση του λιμανιού και την κατασκευή νέων δεξαμενών στο διυλιστήριο Κορίνθου καθώς και στη διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η οποία συμφωνήθηκε έπειτα από οκταετείς προσπάθειες.

Ερωτηθείς, ακόμη, για το κατά πόσο ο όμιλος είναι διατεθειμένος να διανείμει, φέτος, special divident, ο κ. Τζεννετάκης είπε πως η πάγια πολιτική της Motor Oil είναι να διανέμει σταθερό μέρισμα. "Είμαστε ένα νοικοκυρεμενο μαγαζί", είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.