Ξεχάστε ότι γνωρίζετε για το αυτοκίνητο. Οι συμβατικές κατασκευές που μας έμαθαν την χαρά της οδήγησης, περνούν σε δεύτερο πλάνο. Τώρα οι προβολείς φωτίζουν τη νέα γενιά των μοντέλων που έχουν ένα κοινό σημείο, την ηλεκτροκίνηση. Η ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο στοίχημα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Η κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων θα συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης οι νέες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού που εξελίσσονται συνεχώς θα αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά ασφάλειας. Το μόνο που μένει είναι να μην χαθεί η χαρά της οδήγησης

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ελκυστικά ηλεκτρικά οχήματα σε προσιτές τιμές για όλους τους καταναλωτές. Πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας δομής MEB, που καθορίζει την βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούν τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Η νέα τεχνολογική πλατφόρμα θα είναι το κλειδί για το "ηλεκτρικό αυτοκίνητο για όλους". Είναι μια πλατφόρμα που σχεδιάσθηκε από την αρχή κατάλληλη για ηλεκτρικά οχήματα.

Η MEB είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα στην ιστορία της Volkswagen - ένα τεχνολογικό ορόσημο, παρόμοιο με τη μετάβαση από το θρυλικό Beetle στο απόλυτo best seller Golf. Η μάρκα εκτιμά ότι θα είναι εφικτή η παραγωγή 10 εκατ. ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρο τον Όμιλο VW με βάση την MEB.

Στα τέλη του 2019 ξεκινά η παραγωγή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου νέας γενιάς I.D, του Volkswagen Νeon στο Zwickau.

Στη Δρέσδη, η μάρκα αποκάλυψε το κεντρικό τμήμα της MEB, το οποίο απαρτίζεται από το σασί χωρίς το αμάξωμα και το εσωτερικό. Αυτό το τμήμα θα  χρησιμοποιείται σε όλα τα μοντέλα της καινοτομικής σειράς I.D., που έχει στόχο να αλλάξει την ροή της αυτοκίνησης.

Η Volkswagen ανέλαβε επίσης την πρωτοβουλία να εξασφαλίζει την ευκολότερη, γρηγορότερη και πιο φτηνή φόρτιση των μπαταριών όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο στο σπίτι είτε στο γραφείο. Παρουσίασε στη Δρέσδη το Volks-Wallbox. Πρόκειται για ένα προσιτό οικιακό σύστημα που κάνει τη φόρτιση της σειράς I.D. εύκολη και βολική.

Όπως εξήγησε ο Christian Senger, Επικεφαλής της Σειράς Παραγωγής Ηλεκτρονικής Κινητικότητας, η πλατφόρμα MEB φέρνει σημαντικά οφέλη για τους πελάτες. ΄΄ Η σειρά  I.D. θα αποτελέσει το ορόσημο στη τεχνολογική ανάπτυξη. Απαρτίζεται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία διακρίνονται για την καθημερινή χρησιμότητα και την οικονομική χρήση. Η MEB μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε σύντομα μεγαλύτερες μπαταρίες. Έτσι βελτιώνεται σημαντικά η αυτονομία.

Η επίπεδη μπαταρία στο δάπεδο εξασφαλίζει καλή οδική συμπεριφορά και διευρύνει σημαντικά τον εσωτερικό χώρο.

Η ατομική κινητικότητα βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Ηλεκτροκινητήρες και ψηφιοποίηση πρόκειται να επιφέρουν την πιο θεμελιώδη αλλαγή που έχει ποτέ η αυτοκινητοβιομηχανία στην ιστορία της πάνω από 100 χρόνια. Η τεχνολογία των οχημάτων και η υποδομή θα είναι υπόκεινται σε ριζικές αλλαγές. Ο όγκος των πωλήσεων καθαρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων BEV αυξήθηκε κατά 60% το 2017 σε σχέση με το 2016. Οι εκτιμήσεις θέλουν το 2018 να είναι το πρώτο έτος που θα επιτευχθούν 1 εκατ. πωλήσεις ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αναμένεται σταδιακή αύξηση των πωλήσεων ενώ από το 2020, το έτος που θα ξεκινήσει η Volkswagen να λανσάρει τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της θα αυξηθεί σημαντικά ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων.

Το 2020 σκοπεύει να πουλήσει 150.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από τα οποία 100.000 θα είναι από I.D. Neon και το I.D. SUV. H μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα θα βοηθήσει τη μάρκα να επιτύχει τους εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους για μείωση του CO2, που έχουν τεθεί στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Μέχρι το 2025 ο όγκος των πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας αναμένεται να αυξηθεί σε 1 εκατ. ετησίως.

Η Volkswagen είναι παρούσα σε περισσότερες από 150 αγορές σε όλο τον κόσμο και παράγει οχήματα σε περισσότερες από 50 περιοχές σε 14 χώρες. Το 2017, η Volkswagen διέθεσε 6,23 εκατομμύρια συμπεριλαμβανομένων οχημάτων που περιλαμβάνουν τα bestselling όπως Golf, Tiguan, Jetta ή Passat. Τώρα, 198.000 άτομα εργάζονται για τη Volkswagen σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η μάρκα διαθέτει επίσης 7.700 αντιπροσώπους με 74.000 υπαλλήλους.

Η Volkswagen παίζει καθοριστικό ρόλο στη περαιτέρω ανάπτυξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ηλεκτρονική κινητικότητα, η έξυπνη κινητικότητα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός της μάρκας είναι τα βασικά στρατηγικά θέματα που απασχολούν την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

(πηγή: euro2day.gr)