H Siemens προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στον ενεργειακό τομέα του Ιράκ, με τη δημιουργία υποδομής που θα καλύπτει τις ανάγκες 300 χιλ. κατοίκων της αραβικής χώρας, σε ηλεκτρισμό, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου, κ. Joe Kaeser

Εκπρόσωπος της Siemens ανέφερε ότι ο κ. Kaeser συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Haider al-Abadi, για να συζητήσουν πρόταση που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του Ιράκ και θα στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αυτά τα σχέδια περιλαμβάνουν τη βελτίωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ιράκ, με την Siemens να δηλώνει έτοιμη να προσθέσει 11 γιγαβάτ δυναμικότητας παραγωγής ενέργειας, στην προσεχή τετραετία, κάτι που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει περίπου 23 εκατομμύρια Ιρακινούς, με σταθερή ηλεκτρική ενέργεια. Η επέκταση της χωρητικότητας του συστήματος ηλεκτρισμού θα αυξηθεί κατά σχεδόν 50%, ανακοίνωσε ο γερμανικός όμιλος.

Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Kaeser τόνισε ότι: «Χρειάζονται περίπου 11.000 MW τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια, για να έχουν μια σταθερή, αξιόπιστη και προσιτή ενέργεια να παρέχουν στους ανθρώπους τους».

Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι το Ιράκ αντιμετωπίζει μεγάλο χάσμα μεταξύ της κατανάλωσης και της προσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ειδικά κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν η ζήτηση βρίσκεται στο αποκορύφωμά της λόγω της εκτίναξης της χρήσης κλιματιστικών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens δήλωσε ότι, για να συμβάλει στην πρόοδο του ιρακινού λαού, ο όμιλος θα αναλάβει να εκτελέσει ορισμένες βραχυπρόθεσμες ενέργειες που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα της χώρας. "Είπα ότι θα δημιουργήσουμες τις υποδομές για να βοηθήσουμε 300.000 άτομα να έχουν ηλεκτρική ενέργεια."