Η δανική Vestas σκοπεύει να απολύσει περίπου 400 υπαλλήλους της σε ολόκληρο τον κόσμο, με το 75% αυτών να βρίσκεται στις αγορές της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η Vestas αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της ότι στις 30 Ιουνίου το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της ανερχόταν σε 24.300 άτομα, γεγονός που ανεβάζει τη σχεδιαζόμενη μείωση του προσωπικού περίπου στο 1,6% του συνολικού δυναμικού της εταιρείας.

«Η διαδικασία μαζικών απολύσεων θα ξεκινήσει τώρα και θα γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου», ανέφερε το δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι οι οργανωτικές αλλαγές θα οδηγήσουν σε ετήσια εξοικονόμηση περίπου € 30 εκατ. από το 2019.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vestas, Anders Runevad, υπογράμμισε ότι η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά ήταν αναγκαία.

«Είναι πάντα δύσκολο να απολύουμε καλούς και εργατικούς συνεργάτες, αλλά με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ανάπτυξης της αγοράς αναμένεται να είναι εκτός Ευρώπης, το παγκόσμιο αποτύπωμά μας πρέπει να αντικατοπτρίζει την ανάπτυξη της αγοράς προκειμένου να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε.

«Με τη σημερινή ανακοίνωση, η Vestas εξακολουθεί να διαχειρίζεται με προνοητικότητα τις δαπάνες της και να εξασφαλίζει μια ευέλικτη οργάνωση που μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύουμε σε προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και στις αγορές όπου μπορούμε να σημειώσουμε ανάπτυξη στο μέλλον», πρόσθεσε.