3rd Energy Tech Forum: Σημείο Αναφοράς για την Προώθηση της Ενεργειακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα

3rd Energy Tech Forum: Σημείο Αναφοράς για την Προώθηση της Ενεργειακής Τεχνολογίας στην Ελλάδα
energia.gr
Παρ, 12 Οκτωβρίου 2018 - 15:06

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το 3rd Energy Tech Forum που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα. Η πραγματοποίηση, για τρίτη συνεχή χρονιά του Energy Tech Forum, αποτελεί, αναμφίβολα, ένα ορόσημο για την καθιέρωση της εκδήλωσης και την ανάδειξη της ως θεσμού, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλλεται από το energia.gr, το ΙΕΝΕ και άλλους φορείς, με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης της εγχώριας ενεργειακής τεχνολογίας και την προώθηση της καινοτομίας

Νέες ενεργειακές τεχνολογίες, καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες που αναπτύσσονται σήμερα στη χώρα μας στη βιομηχανία, στις επιχειρήσεις, στα ΑΕΙ και τα ερευνητικά κέντρα θα παρουσιαστούν σε ένα ευρύτερο κοινό, στην ειδική αυτή εκδήλωση του Εnergia.gr, που οργανώνεται υπό την αιγίδα και με την συνεργασία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE).

Το 3rd Energy Tech Forum θα δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις και energy professionals με ενεργειακά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά και εν εξελίξει ερευνητικά προγράμματα, να παρουσιάσουν το έργο τους. Στο ETF θα συμμετάσχουν, επίσης, ανεξάρτητοι επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα, ερευνητές και ερευνητικά κέντρα από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό χώρο, που επιθυμούν να προβάλουν καινοτόμα ενεργειακά συστήματα, εφαρμογές και προϊόντα που έχουν αναπτύξει.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εισαγωγικά σχόλια του καθ. Βασίλη Μακιού, Γενικού Διευθυντή της Corallia και Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Energy Tech Forum, του κ. Κωστή Σταμπολή, Διευθυντή του Energia.gr και Εκτελεστικού Διευθυντή του ΙΕΝΕ καθώς και του κ. Ιωάννη Χατζηβασιλειάδη, Προέδρου του ΙΕΝΕ.

Ακολούθως, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του ΥΠΕΝ και η κα. Ματρώνα-Πατρίτσια Κυπριανίδου, Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Τέλος, εισαγωγικές ομιλίες  θα απευθύνουν ο καθ. Παντελής Κάπρος, Διευθυντής E3MLab, ΕΜΠ, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΕΝΕ, ο κ. Γιώργος Σπύρου, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ο κ. Αντώνης Γερασίμου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΤΑ Α.Ε. και η κα. Μαβίκα Ηλιού, Director, Green Banking & Αναπτυξιακά Προγράμματα Group ESMS Officer, του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες και αναλύσεις ανά θεματική και τεχνολογική ενότητα από ειδήμονες του κάθε κλάδου. Στις δύο απογευματινές παράλληλες συνεδριάσεις θα παρουσιασθούν 15 εισηγήσεις από ερευνητικές ομάδες, από πανεπιστήμια και εταιρείες, που έγιναν δεκτές μετά από πρόσκληση για υποβολή εργασιών τις οποίες είχαν απευθύνει οι οργανωτές.  

To 3rd Energy Tech Forum θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης, υπό την προεδρία του κ. Ι. Χατζηβασιλειάδη, Προέδρου του ΙΕΝΕ, με θέμα «Έρευνα και Εκπαίδευση για Ανάπτυξη και Ανταγωνιστικότητα», καθώς και με τα συμπεράσματα που θα παρουσιάσει ο Κ.Ν.Σταμπολής.

Βασικοί Χορηγοί του Forum είναι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και η Cenergy, ενώ Υποστηρικτές είναι, η Ensco, η EnergyLive και η EditCom με Χορηγούς Επικοινωνίας τις Ναυτεμπορική, Naftemporiki.gr και το πρωτοπόρο ενεργειακό πόρταλ, Energia.gr.