Τουρκία και Γερμανία Συμφώνησαν στην Ανάπτυξη Κοινών Εργων στον Τομέα της Ενέργειας

Τουρκία και Γερμανία Συμφώνησαν στην Ανάπτυξη Κοινών Εργων στον Τομέα της Ενέργειας
energia.gr
Δευ, 29 Οκτωβρίου 2018 - 10:55

Οι υπουργοί Ενέργειας της Τουρκίας και της Γερμανίας υπέγραψαν την Παρασκευή επιστολή προθέσεων για την ανάπτυξη ενεργειακών έργων, στο πλαίσιο του Τουερκο-Γερμανικού Ενεργειακού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.

Μιλώντας κατά την τελετή υπογραφής, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Fatih Donmez, δήλωσε: «Πιστεύω απόλυτα ότι θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη διμερή μας συνεργασία, η οποία έχει ήδη φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο, συνεχίζοντας τα έργα μας -με ταχύτητα και προσήλωση προς το αποτέλεσμα- στους τομείς που καλύπτει αυτή η επιστολή προθέσεων».

Ο Donmez πρόσθεσε ότι τα τελευταία 15 χρόνια, γερμανικές εταιρείες έχουν επενδύσει περίπου 25 δισ. ευρώ στον τουρκικό ενεργειακό τομέα και έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας.

«Το υψηλό ποσό επενδύσεων αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των γερμανικών εταιρειών και των επενδυτών τόσο στον (σ.σ. τουρκικό ενεργειακό) τομέα, όσο και στην τουρκική οικονομία γενικότερα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν συμβάλει σημαντικά, ειδικά στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.