Η Οργάνωση Γη πιστεύει ότι η αλλαγή της συμπεριφοράς μας προς το περιβάλλον ξεκινάει από τις πόλεις, γι’ αυτό και χτες επισκεφτήκαμε έναν αστικό, κοινωνικό, βιολογικό και εκπαιδευτικό λαχανόκηπο μέσα στην Αθήνα. Ο βιολογικός αυτός λαχανόκηπος βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας

Οι δραστηριότητες και τα προγράμματα του Κέντρου της Γης προσφέρουν βιωματική εκπαίδευση για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα προγράμματα της Οργάνωσης Γη βασίζονται στη Σύνδεση με τη Φύση, στην Κοινωνική Ενσωμάτωση και στο Υπεύθυνο Επιχειρείν.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για τα οποία συζητήσαμε ήταν η υπεύθυνη κατανάλωση της τροφής αλλά και η αποφυγή της σπατάλης της σε όλα τα παραγωγικά στάδια. Γνωρίζατε ότι το 40% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής καταλήγει στα σκουπίδια; Ποσότητα ύπερ-αρκετή για να εξαλείψει την πείνα παγκοσμίως!

Nature Deficit Disorder : Όσοι είναι 40-50 χρονών σήμερα έχουν περάσει το 40% της ζωής τους στην ύπαιθρο. Όσοι όμως είναι 7-11 χρονών σήμερα περνούν μόλις το 10% της ζωής τους στην ύπαιθρο… Αυτό οφείλεται στην έλλειψη πράσινων χώρων, στην έλλειψη αισθήματος ασφάλειας και ελεύθερου χρόνου και στην εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.  

Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον πραγματικότητα και μας επηρεάζει όλους. Είναι απαραίτητο να μάθουμε για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Sustainable Development Goals 2030), να μιλήσουμε γι’ αυτούς και να αναλάβουμε δράση, είτε συμμετέχοντας στα εθελοντικά προγράμματα της Οργάνωσης Γη ή κάποιας άλλης ΜΚΟ, ή/και υιοθετώντας ο καθένας μας έναν Παγκόσμιο Στόχο.