Οι Αγωγοί Φυσικοί Αερίου IGB και EastMed στο Επίκεντρο της Σημερινής Τετραμερούς στη Βάρνα

Οι Αγωγοί Φυσικοί Αερίου IGB και EastMed στο Επίκεντρο της Σημερινής Τετραμερούς στη Βάρνα
energia.gr
Παρ, 2 Νοεμβρίου 2018 - 14:01

Τα ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας κυριαρχούν στην Τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας που πραγματοποιείται στη Βάρνα της Βουλγαρίας, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπεντζαμίν Νετανιάχου.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι οι πέντε ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν για τις «μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από τη συνεργασία των χωρών μας για επένδυση στην ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή», ενώ χαρακτήρισε τον αγωγό IGB ως έργο υψηλής σημασίας.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού του Ισραήλ στη Βάρνα έδωσε την ευκαιρία να συζητηθεί και «ένα έργο μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας -όχι μόνο για τις χώρας μας, αλλά ευρύτερα για την Ανατολική Μεσόγειο- που είναι ο EastMed, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη». Στο πλαίσιο των συνομιλιών, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εξετάστηκε η δυνατότητα ο EastMed να επεκταθεί και προς τα βόρεια, μέσω των ήδη υπαρχουσών υποδομών στην Ελλάδα.